Ekonomi

3600 ek gösterge hakkında önemli açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilecek!

Türkiye’de çalışanların ve memurların gözü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı’na çevrilmiş durumda. TBMM’de görüşülen tasarı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bütçenin vergilere bağlandığını ifade ederek, “Biz bu bütçede, gelirlerin kamu çalışanlarından kesilen vergilerle elde edileceğini ama gelirin paylaşımında, memurun adını dahi görmüyoruz.” dedi.

3600 EK GÖSTERGE SORUNU ACİLEN ÇÖZÜLMELİDİR

Ayrıca Kahveci, “Yeni bir memur paketi hazırlanarak, sözleşmeli personele kadro başta olmak üzere, bayram ikramiyesi, vergi dilimleri, mülakatın kaldırılması, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetliler gibi konular acilen çözülmelidir.” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANINA MEKTUP GÖNDERİLECEK!

Kahveci, 2020 bütçesinin, memurların da bütçesi olmasını istediklerini belirterek başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay ve siyasi partilerin grup başkanvekillerine mektup göndererek, çözüm için talepte bulunacağını bildirdi.