Ekonomi

3600 Ek gösterge için önemli çağrı: Emekli maaşı yarı yarıya düşüyor!

Polisler, sağlık çalışanları ve öğretmenlerin merakla beklediği 3600 ek gösterge yeniden gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından gündeme getirilen 3600 ek gösterge hakkında, “Polislerimiz emekli olunca maaşları neredeyse yarı yarıya düştüğünden yaş haddine kadar çalışmak zorunda kalmaktadır. Söz verilen 3600 ek gösterge acilen verilmelidir.” dedi.

3600 EK GÖSTERGE VERİLMELİ

Ayrıca polislerin ayda 240 saat çalıştığını hatırlatan Çelebi, “Polislerimiz ayda ortalama 240 saat çalışmakta, ek görevlerle birlikte bu süre 400 saate yaklaşmaktadır. Çalışma süreleri, senelik ve haftalık izinleri ile fazla mesai ücretleri yeniden düzenlenmelidir. Ek görev tazminatı verilmelidir.” ifadelerini kullandı.

JANDARMA İLE POLİSLERİN ÖZLÜK HAKLARI EŞİTLENMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, jandarma ile polislerin özlük haklarının aynı olması gerektiğini belirterek, POLSAN aidatları hakkında da açıklama yaptı.

Polis ve jandarmanın özlük hakları hakkında da Çelebi, “Görev tanımları netleştirilmeli, görev tanımları dışında iş yaptırılmamalıdır. Özlük hakları Jandarmanın özlük haklarıyla eşitlenmelidir. Polisin olmazsa olmazı kelepçesini kendi parasıyla alması trajikomiktir. Kelepçenin yanı sıra, dış göreve gönderilmelerine rağmen büroda çalışan polis memurlarına cop, polis rozeti, tabancasına taktığı fişekler ve polis yeleklerini “Kendi paranla al.” denmesi yanlıştır. Mesleğe yeni başlayan polislerimizden zorunlu olarak POLSAN’a 288 TL aidat parası kesilmektedir. POLSAN’ın şartlarının en azından OYAK gibi olmasını beklemekteler. Kredi faizleri konusunda daha cüzi faizler uygulanmalı, ayrıca polislerimize maddi anlamda kazanç sağlayan bir sandık kurulmalıdır.” ifadelerini kullandı.