Ekonomi

400 Bin Kişinin Emekliliğinin İptal Edildi İddiasına Soru Önergesi

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, “isteğe bağlı sigorta uygulamasının yürürlükten kaldırılması nedeniyle 400 bin kişinin emekliliğinin iptal edildiği” iddiası için TBMM’ye soru önergesi verdi.

Gürsel Tekin tarafından Aile ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un cevaplandırılması istemiyle verilen soru önergesinde yer alan ayrıntıları ve ortaya atılan iddiaların detaylarını sizlere aktarıyoruz. 

CHP’DEN İSTEĞE BAĞLI EMEKLİLİK KONUSUNDA SORU ÖNERGESİ

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, CHP Milletvekili Gürsel Tekin isteğe bağlı sigortanın SSK’lılar için kaldırılmasından sonra bu durumdakilerin Bağ-Kur’a yönlendirildiğini, vatandaşların da daha fazla maaş alabilmek için şirketler üzerinden prim yatırdığını aktardı. Vatandaşların prim yatırdıkları bu şirketlerin bir bölümünün sahte çıktığını ifade eden Gürsel Tekin sahte çıkan şirketlere prim yatıranların tespit edilenlerin de emekliliklerinin iptal edildiğini belirtti.

Konuya dair açıklamalarında hükümete eleştirilerde bulunan CHP Milletvekili Gürsel Tekin, ‘’İsteğe bağlı SSK’yı kaldırarak vatandaşları neden sahte şirketlerle muhatap ettiniz? 2008 yılından günümüze kadar, hizmet akdine göre fiilen çalışmadığı halde kendini SSK’lı gösteren kişi sayısı kaçtır? Fiili çalışma olmadan herhangi bir iş yerinde sahte sigortalı oldu diye kaç kişinin emekliliği iptal edilmiştir? Sahte sigortalılık nedeni ile toplam kaç lira emekli maaşı ve sağlık harcaması geri istenmiştir?” ifadelerini kullandı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA