Ekonomi

5 Şeker Fabrikası Daha Özelleştirildi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bu zamana kadar 14 şeker fabrikası içerisinden 4 fabrikanın satış ihalesinin tamamlandığı duyuruldu. Bugün ise yapılan ihalelerde Erzurum şeker fabrikasının yanı sıra; Turhal şeker fabrikası ve Ilgın şeker fabrikalarının ihalesi gerçekleştiriliyor.

Söz konusu ifade edilen ihaleler bugün saat 14:30’da başlarken ilk ihale Erzurum şeker fabrikası için düzenlendi ve teklifte bulunan hiçbir firma çıkmadı. Turhal şeker fabrikası ihalesi ise Kayseri şeker kazanırken, Turhal şeker fabrikası için teklif veren firmalar arasında; Bilgi Gıda’nın yanı sıra; Kayseri Şeker, Albayrak Turizm ile beraber Doğuş Gıda ve Mutlucan Tuz firmaları yer aldı. Ancak ihaleyi 569 milyon Türk Lirası ile en yüksek teklifi veren Kayseri Şeker’in kazandığı duyuruldu.

Devlet tarafından özelleştirmek için ihaleye unulan 3 fabrika bu sayede düzenlenen ihale ile beraber özel sektöre devredecek.

ILGIN ŞEKER FABRİKASI İHALESİNDE YAŞANANLAR

Ilgın şeker fabrikası için eleme turu 350 milyon Türk Lirasından başladı. İlk elem turunda en düşük teklifin sahibi olan Özbey Holding elendi, en düşük teklifin 569 Milyon 100 bin Türk Lirası olduğu ikinci tura geçildi. İkinci turda ise Bergiz inşaat elenirken 596 milyon 300 bin Türk Liralık üçüncü tura geçiş yapıldı.

Albayrak Turizm’in elendiği üçüncü turdan sonra ise 617 milyon Türk Liralık dördüncü tura geçildiği ve dördücü turda ise Mutlucan Tuz-MBM Enerji Ortak Girişim Grubu elenerek veda etti ve  açık artırma 632 milyonla start aldı. Açık artırmada ise safi yakıt ihaleden çekilme kararı alınca Ilgın şeker fabrikası için ihale devam edereken  Kayseri Şeker ve İskur Tekstil firmalarının da ihaleden çekildiği görüldü.

İhale devam ediyor…

4 FABRİKANIN İHALESİ TAMAMLANDI

Diğer yandan Bor Şeker Fabrikas için 336 milyon Türk Lirası, Yozgat şeker fabrikasına 275 milyon Türk Lirası ile Doğuş Gıda ve diğer yandan Kırşehir şeker fabrikasına 330 milyon Türk Lirası ile Turgut Gıda, Çorum şeker fabrikasına ise 528 milyon Türk Lirası ile Safi Yakıt en yüksek teklifi veren firmalar arasında yer almıştı.

18 NİSAN’DA İHALELER DEVAM EDECEK

18 Nisan 2018 tarihinde ise Afyon şeker fabrikası, Alpullu şeker fabrikası, Elbistan şeker fabrikası ve Muş şeker fabrikasının ihalesi ile beraber teklif verme sürelerinin uzatıldığı belirtilen Erzincan şeker fabrikası ve Kastamonu şeker fabrikaları için tekliflerin alınmaya başlayacağı belirtildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA