Ekonomi

500 Bin İşçiye Yıllık En Az 3 Bin TL İkramiye Verilecek

1 milyona yakın taşeron işçi kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde kadroya alındı. Bu işçilerin 500 binden fazlası kamuda diğer yarısı ise belediye şirketlerinde kadrolu oldular.

Bu işçiler için de toplu sözleşmeler yapıldı. Toplu sözleşme sonunda bazı haklar elde eden işçiler bu işçiler diğer kamu işçileriyle birlikte 6772 sayılı kanun gereğince yıllık tediye (ikramiye) hakkına da kavuştu.

ÖDEMELER 7 ARALIK’TA

Bu kapsamda işçiler 52 günlük ikramiye almayı hak ettiler. Bu ikramiyelerin bir bölümü ödenirken son taksit için ödeme günü 7 Aralık olarak açıklandı.

13 günlük tediyeler, Kurban Bayramı’ndan önce hesaplara yattı. Bunun yanı sıra diğer 13 günlük ikramiye ise 7 Aralık’ta hesaplara yatacak. Sabah Gazetesinden Faruk Erdem’in aktardıklarına göre fazla mesai, yol ve yemek gibi ilave ödemeler olmaksızın hesaplanan brüt ücretin 26 günlük tutarı kadar ikramiye ödenecek. Kamu işçisinin 2 bin 500 TL maaşı olduğunda 13 günlük tediye olarak yüzde 15 vergi diliminde brüt bin 83 lira 29 kuruş ödenecek.

KİM NE KADAR ALACAK?

Asgari ücretten bakıldığında bir işçinin yıllık brüt tediyesi 4 bin 59 TL oluyor. Bu işçinin yıl içinde alacağı toplam ikramiye tutarı ise 2 bin 901 TL olarak hesaplanıyor. Peki kim ne kadar alacak? İşte detaylar:

500 Bin İşçiye Yıllık En Az 3 Bin TL İkramiye Verilecek

(Resim: Sabah Gazetesi)

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Doğru bilgi verin. Benim brutum 2480. % 15 vergi diliminde 2.Tediyede 650 aldım. 3. Tediyede 639. Gerçeği yansitmayan bilgiler veriyorsunuz.

  2. Belediye şirketlerinde calısan temizlik ve park vebahcelerde calisanlara verilmiyor ve verilmedi lutfen bizim haklarimizi da versinler tasekkurederim

  3. Belediye şirketlerinde calısan temizlik ve park vebahcelerde calisanlara verilmiyor ve verilmedi lutfen bizim haklarimizi da versinler tasekkurederim

  4. Belediyenin yan sirketlerinde kadro sözü verilerek alinan işçilere 1 kuruş verilmedi yine verilmeyecek