Ekonomi

529 Bin Kişi Tarafından Bankalarda 115 Milyon TL Unutuldu

Bankalarda 10 yıldır işlem yapılmayan hesaplarla ilgili süreç devam ederken, Bankacılık Kanunu gereği unutkan mudiler için çağrılar da yapılmaya başlandı.

5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi ve herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak 10 yıl içinde aranmayanlar zaman aşımına uğruyorlar.

15 HAZİRAN SON GÜN

Bankalar bu çerçevede zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacaklara ilişkin duyurularını şubat ayından itibaren internet sitelerinden yayımlıyor.

Vatandaşlar zaman aşımına uğrayan hesaplarının olup olmadığını Mayıs ayının sonuna kadar kontrol edeceklerdir. Zaman aşımına uğrayan hesabın olup olmadığı “www.zamanasimi.org/tbb” web adresi üzerinden arama motorunu kullanarak yapılacaktır.

Vatandaşlar yaptıkları aramalarda zaman aşımına uğramış hesapları olduğunu öğrendiklerinde söz konusu hesapları kapatabilmek için 15 Hazin 2017 tarihine kadar ilgili banka şubelerine veya genel müdürlüklerine kimlik kartı ile başvuru yapacaklardır.

Kamupersoneli.net | ANKARA