Ekonomi

54 Ülkenin Tarım Bakanı EXPO 2016 Antalya'da Toplanacak

Türkiye Cumhuriyeti Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn Faruk Çelik’in başkanlığını yapacağı  konferansa 54 ülkenin tarım bakanı katılacak. EXPO 2016 Antalya alanı içinde yer alan Kongre merkezinde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ‘nun 30.Avrupa Bölge Konferansı yapılacak.

23 nisan 2016 da çiçek ve çocuk temasıyla kapılarını açacak Expo 2016 Antalya’ya 54 ülkenin Tarım bakanlarının da katılımıyla toplantı yapılacak. Toplantının ana başlığını ‘Gıda Güvenliği’ olacak.

Konferansın sekreterlik görevini yürüten Goran Stavik ve Konferans Sorumlusu Birleşmiş milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye sorumlusu  Dr. Ayşegül Akın’ın da aralarında bulunan bir heyet EXPO 2016 antalya Sergi Alanı’nı gezdi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın 2-6 mayıs arasında yapılması planan Gıda Güvenliği temalı konferansa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.  Heyet konferansın gerçekleşeceği kongre merkezi ve çevresinde çeşitli incelemelerde bulundu. Konferans Sorumlusu Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Akın toplantı hakkında basın mensuplarına toplantının çok üst düzey katılımlı bir toplantı olacağına vurgu yaparak, toplantıya 54 ülkenin tarım bakanlarının yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de toplantılarının olacağını söyledi. 2 ve 4 mayıs tarihleri arasında sivil toplum örgütleri toplantı düzenleyecek ve kendi önceliklerini tartışacaklar. 

54 ülkenin tarım bakanları ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin katılım göstereceği toplantı 2-6 mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.Toplantıya Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. Faruk Çelik başkanlık edecek.

 Kamupersoneli.net