Ekonomi

6 Ay İstihdam Edilen Geçici İşçiler Daha Uzun Süre Çalışabilecek

Kamu kurum ve kuruluşlarında 5 ay 29 gün çalışma şartına tabi olan işçilerin, kurumların ihtiyacı olan süre kadar çalışmalarına olanak sağlayan düzenleme için çalışmalar başlatıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında geçici işçi statüsünde 5 ay 29 gün çalışma şartına sahip olan işçiler için kurumun ihtiyacı olan süre boyunca çalışmalarını sağlayacak yeni bir düzenleme yapılması için çalışmalara başlanıyor.

Başbakan Talimatı Verdi

T.C Başbakanı Sn. Ahmet Davutoğlu tarafından talimatının verildiği düzenleme ile bir çok kamu kurum ve kuruluşunda görev yapan sayıları 50 bin olarak tahmin edilen işçilerin daha fazla çalışmalarına imkan sağlanacak.köy hizmetleri, il özel idareleri, çay-kur, tarım, orman bakanlıkları, demiryolları gibi kamu kurumlarında çalışan geçiçi işçilerin çalışma süreleri uzatılabilecek. Kurumun ihtiyacı doğrultusunda bu süre 5 ay 29 gün ile sınırlı kalmayacak ihtiyaç doğrultusunda uzatılabilecek. Çeşitli Sendikalardan gelen talep doğrultusunda gündeme gelen düzenleme geçici işçilerin daha fazla süre çalışmalarına olanak sağlayacak.

Ergün Atalay :”Mesela demiryolları 24 saat 365 gün açık, ama işçi 5 ay 29 gün çalışıyor

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk’unda dahil olduğu konfederasyonlar başkanları önceki gün Çankaya Köşkü’nde söz konusu düzenlemeyi gündeme getirdi. Türk-İş Başkanı Sn Ergün Atalay ve Hak-iş Başkanı Mahmut Arslan, 30 Mayıs 2015 tarihinde imzalanan sözleşmenin 9’uncu maddesine tabi olan geçici işçilerin meselelerini görüştüklerini dile getirdi. Türk-İş Başkanı Sn. Ergün Atalay :”Mesela demiryolları 24 saat 365 gün açık, ama işçi 5 ay 29 gün çalışıyor; işten çıkıyor, yerine taşeron işçisi alıyorlar. Biz o zamanki anlaşmada ‘çalışma yapılır’ denilmesini koymuştuk. Ancak bugüne kadar bir çalışma yapılmamıştı. Başbakandan, üzerinden bir yıl geçen bu düzenlemenin gereğini yerine getirmesini talep ettik. Sayın Başbakan da talimat verdi” dedi. Söz konusu düzenleme hayata geçerse 50 bin kişinin etkileneceği dile getiriliyor. 

Kamupersoneli.net | Ankara