Ekonomi

65 Yaş Aylığı ve Engelli Aylığı Artıyor

Uzun zamandır engelli ve 65 yaş aylıklarının ne zaman artacağını merak eden vatandaşlara meclisten yakın zamanda müjdeli haber gelecek. Görüşmelerde sona yaklaşıldı. Engelli ve 65 yaşın üzerindeki bakıma muhtaç , güçsüz , kimsesiz vatandaşların aylıklarında maaş arttırımına gidiliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı.  “65 yaşını doldurmuş, muhtaç gçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması hakkında kanun” ile memur maaşının katsayısı çarpılacak ve aylık gösterge rakamı 2332 ‘ye çıkarılacak. Daha önce bu gösterge rakamı 1620 idi. Bu sayede 65 yaş aylığı alan ve engelli aylığı alanların aldıkları maaş artmış olacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’ndaki yasa tasarısıyla ilgili görüşmeler geceyin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Görüşmeler sonunda yasa tasarısının alt komisyona gönderilmesi kararı alındı. Bu çerçevede tasarıyla 65 yaş aylığı kapsamının genişletilmesi bekleniyor. Düzenleme sonrasında 1.2 milyon kişinin aldığı “engelli ve muhtaç aylığı” alanların sayısında artış görülecek. Engelli ve muhtaç aylığı alanların sayısının 1.5 milyona çıkması öngörülüyor. Düzenlemeye göre 1 ocak 2016 – 31 haziran 2016 tarihleri arasında 1.620 gösterge rakamı üzerinden 151 lira alan 65 yaşındaki vatandaşı maaşı göstergenin yükselmesiyle birlikte 244 liraya çıkmış olacak. Aynı gösterge üzerinden hesap yapıldığında %70 altında özgü buluınanlara 490 lira , %70 ve üzeri özrü bulananlar ise 734 lira alacak.

Kamu haberlerini ve çok daha fazlasını cep telefonunuzdan takip etmek için kamupersoneli’nin android uygulamasını indirebilirsiniz. Forum.kamupersoneli.net üzerinden tartışmalara katılabilir, öneri , şikayetlerinizi dile getirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Haziranda erdo ğan bey sadece 65 yaş aylığımı zamlı alınacak 2022 maaşında artış var mı acaba

  2. %70 üzeri engelli olanlar haziran 2016 tarihinde aylık 734 yani 2.200 TL mi alacaklar

  3. YÜZDE 40 OLAN LAR NE KADAR OLCAK HAZİRANDA ZAM ORANI BİLEN VARMI ARKADASLAR NEDEN BU AYLIKLARI ER EMEKLİ GİBİ DEVLET VERMİYO 3 AYLIK ÇOK UZUN SÜRE DİR BİR CALIŞMA VARMI BU KONUDA

  4. Eylül maaşı yeni kat sayıya göre mi hesaplanacak yani engelli yakını maaşı nekadar olacak

  5. %40raporu olanlara engelli maaşı vermiyorlar. ama tüzüğe ve .kanuna göre vermeleri gerekir..bende nedenini öğrenmiş değilim .her hangi bir yetkili açıklama yapmıyor

  6. ARKADASLAR NEZAMAN 734 LİRA OLACAK 4 COCUK VAR RAPOR 80 BİLEN VARSA SÖYLESİN TŞK LER

  7. engelli maaşı haziranda 2200 tl olacak denildi hazıran geçti eylül geçti aralık geçti mart geliyor nerde bu zam alt kuruldan çıkmadımı daha engellilerle alaymı geçiyorlar..

  8. Millet bakıcısı olmayan engellilerin sokağa atmaya başlıyor eskiye dönüldü