Ekonomi

80 Bin Yeni İstihdam Oluşturulacak!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan İbrahim Burkay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli istihdam seferberliği çağrısına olumlu yanıt verdiklerinden bahsederek gereken konularda yardımcı olacaklarından bahsederek yeni istihdam kadroları oluşturacaklarını açıkladı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası içerisinde gerçekleştirilen “Bursa İstihdam Seferberliği Şurası”na Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra kent ticareti içerisinde gerçekleşen üretimine ve ihracatına yön veren firmaların yönetim kurulu başkanları ve üst düzey yöneticileri katılım gösterdi.

Düzenlenen bu toplantı içerisinde konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iş dünyası ve kamu olarak işsizlerin istihdamı için daha çok taşın altına ellerini koyacaklarını ifade etti. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay konuşmalarına bu şekilde devam etti;

“2017’de iş dünyası ve kentler olarak istihdam yarışı yapacağız. BTSO olarak Kredi Garanti Fonu ve Denizbank ile önümüzdeki haftalarda yapacağımız protokolle üyelerimize tavanı 1,5 milyon liralık çok özel bir kredi paketi sunacağız. Yıllık yüzde 9,9’dan başlayan maliyetler 2 yıldan 5 yıla kadar uzayan vadelerle üyelerimiz, yatırım ve istihdamına destek olacak imkanlara kavuşacak. Türkiye’de ilk defa BTSO tarafından sunulan ve 1,5 milyon liraya kadar çıkabilen bu kredi paketiyle ek istihdam sağlayan her üyemizin yanında oluyoruz. Böylelikle Türkiye’de ilk defa BTSO olarak 1 milyar liralık bir fonu Bursa iş dünyasının kullanımına sunacağımızın altını çizmek isterim.” dedi.

İSTİHDAM KADROLARI OLUŞTURULACAK

Burkay, BTSO olarak iş arayan ile iş vereni aynı platformda buluşturacak istihdam bürolarını hayata geçireceklerini vurgulayarak, “İstihdam bürolarından 3’ünü yakında açıyoruz. Kentimizin farklı bölgelerinde kuracağımız bu ofisler sayesinde iş arayanlar, kendilerine uygun işe, iş verenler de nitelikli iş gücüne rahatlıkla ulaşabilecek. Ayrıca bununla ilgili bir de dijital bir platform hazırlıyoruz.” açıklamasını yaptı.

GELECEK HEDEFLERİNE KOŞAR ADIM

“Bizler bir oldukça, omuz omuza verdikçe hiçbir güç, hedeflerimize engel olamaz. Türkiye’nin kaderini karanlık odaklar değil, bizler belirleyeceğiz. Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa, 670 binden fazla kişiye istihdam sağladı. Hedefimiz, seferberlik ruhuyla yıl sonuna kadar ilave 80 bin yeni istihdam oluşturmak. Bursa’nın AB ortalamasının bile altında kalan yüzde 7,8’lik işsizlik rakamını yıl sonunda yüzde 6 seviyelerine çekmeyi hedefliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Bursa İstihdam Seferberliği Şurası’na, katılım gösteren Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Oyak Renault Genel Müdürü Tunç Bağeğmez, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanvekili Tarık Tezel, Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Coşkunöz Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, İnoksan CEO’su Vehbi Varlık, Pyrsmian CEO’su Erkan Aydoğdu, Matlı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Önder Matlı, Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Faik Çelik, Karsan Üretim Direktörü Alper Bulucu isimler arasında yer aldı.

Ayrıca yerli istihdam projesi içerisinde birçok marka ve yönetici bu projenin daha iyi sonuçlar vereceklerini belirttiler.

Kamupersoneli.net | ANKARA