Ekonomi

ABD'den Flaş Türkiye Mesajı ! Kısa Süre İçinde Suriye'ye Operasyon Yapılacak

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında telefon görüşmesi yapıldığı belirtildi.

OPERASYON AÇIKLAMASI

Söz konusu açıklamada “Türkiye, yakın zamanda Suriye’nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak” ifadelerine yer verildi.

Tüm bunların yanı sıra söz konusu açıklamada DAEŞ’i yenen ABD kuvvetlerinin, artık doğrudan bu bölgelerde olmayacağı vurgulanırken ABD hükümetinin, Suriye’de tutuklanan DAEŞ mensubu vatandaşlarını geri almaları için Fransa, Almanya ve diğer AB ülkelerine baskı yaptığına ancak bu ülkelerin bu teröristleri almak istemediği belirtildi. Ayrıaca ABD’nin bu kişileri yıllarca elinde tutmayacağına  işaret edildi.

Söz konusu açıklamada “Türkiye bundan böyle, ABD’nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DAEŞ savaşçılarından sorumlu olacak” ifadelerine yer verilerek NTV Washington temsilcisi Hüseyin Günay, konuya ilişkin ABD medyasının ilk reaksiyonunu aktardı.

Günay, ABD medyası ve sosyal medyaya yansıyan haberlerde Donald Trump’ın ve Beyaz Saray’ın yine Pentagon’a sormadan bir yazılı açıklama yaptığının konuşulduğunu belirtti. Haberlerde, ‘Pentagon’un Suriye demokratik güçlerinin desteklenmesi gerektiğini ve ABD askerlerinin orada bulunmaya devam etmesi gerektiğini’ söylediğinden bahsediliyor. Bazı köşe yazarları da ABD’nin Suriye demokratik güçlerini yüz üstü bıraktığını belirtiyor.