Ekonomi

Açık İş İlanlarının Sayısı Düştü ! 1 Milyon Kişi İşe Yerleştirildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran 2019’a ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre 938 bin kişi artarak 4 milyon 253 bin kişiye çıktı.

Konu ile ilgili olarak işsizlik oranı 2,8 puan yükselerek yüzde 13 oldu. İşsizlik oranı, Haziran ayında bir önceki aya göre ise 0,2 puan arttı.

İŞE YERLEŞTİRME GEÇEN YILA GÖRE ARTTI

Milli istihdam seferberliğinde hedef rakam olan 2,5 milyon kişiye ulaşılması için çalışmalar devam ediyor. Bu bağlamda İŞKUR tarafından yıl içinde 1 milyon kişi işe yerleştirildi. İşe yerleştirme oranı geçen yıla göre yüzde 24 arttı ve en çok tercih edilen meslek satış danışmanlığı oldu.

AÇIK İŞ SAYISI DÜŞTÜ

İşe yerleştirme sayısın artmasıyla birlikte işverenlerden alınan açık iş sayısı 1,4 milyona düştü. Açık iş ilanlarının yüzde 99,6’sı özel sektörden alınırken, en fazla açık iş ilanı 482 binle sanayi sektöründen gerçekleşti.

379 BİN KİŞİ DÜZENLENEN KURSLARA KATILDI

Türkiye gazetesinin aktardıklarına göre milli istihdam seferberliğinin önemli itici güçlerinden birisi olan meslek kurslarına da ilgi arttı. Bu bağlamda 8 ayda toplam 80 bin İşbaşı Eğitim, Girişimcilik ve Mesleki Eğitim kursu düzenlendi ve bu kurslardan 379 bin kişi yararlandı. 

Bir Yorum

  1. İş arıyorum öncelikle ben inşaat ustasıyım devlet dairesinde çalışmak istiyorum itfaiye belgem var hastane belgesi var 2senedir işim yok mesuniyet ilkokul olduğu için iş bulmak çok zor

  2. yanlış konuşma yani kim işe koymuşlar Herkes boşta işsiz yalan yanlış konuşma boşta

  3. Yandaş medya olup yok turkiye ye karsi dış gucler kur savaşı yapiyormusta.Ne savasi ulkeyir batirdilar bide cikmis tedbirler sayesinde kur yükselişi bitmis diyorsunuz.Dolar 2 tl idi haberin var mi yalaka medya ne durmasida dusmesi.

  4. Yalanınızı sikim böyle şeyleri söylüyorsunuz ya ben lise mezunuyum iş bulamıyorum ben böyle hükümetin ana avradını sikim bu gençler ziyan olup gitti gelecek çok parlak evet gençler zinada çok parlak işte yok malesef okut okut sal dışarıya gel bu iş bulsun diyor sonra sıktır ne işi ne asi hep cebe hep cebe yeter artık biktim biktim

  5. İstihdam oranlarını sanal olarak yüksek göstermekle bir yere varamazsınız.