Ekonomi

Açıklama geldi! Özel okullarda ücret iadesi alınabilir!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin yapmış olduğu açıklamasında salgın sebebiyle uzaktan eğitime geçen özel okullarda uzaktan eğitimin karşılığının ücret iadesi olduğunun altını çizdi.

screenshot-9.jpg

BU DURUMUN KARŞILIĞI ÜCRET İADESİ

Başkan Şahin, açıklamasında salgının çocukların eğitim alamamasına neden olduğunu belirtirken, özel okullarda bu durumun karşılığının ücret iadesi olduğunu belirtti.

EĞİTİM ALAMADILAR

Öğrencilerin, özel okullara gönderilmesinin nedeninin eğitimin daha iyi olduğu anlayışının son dönemlerde hakim olduğunu belirten Şahin, çocukların okulların kapatılması sebebiyle eğitim alamadıklarını vurguladı.

5e9829397af50708f0381a6c.jpg

“UZAKTAN EĞİTİM, YÜZ YÜZE EĞİTİMİN YERİNİ TUTAR”

Mahmut Şahin, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Mart ve Haziran arasında pandemi sebebi ile okulların kapatılması, çocukların eğitim alamamasına sebep oldu. Özel okula velilerin çocuklarını yazdırmasının sebebi özel okullarda eğitimin daha iyi olması, ortamın daha iyi olması, dersliklerin daha iyi olması, yemek hanesinin daha iyi olması, korumasının, güvenliğinin olması, oyun alanlarının olması. Yani ödenen bedel okulun ortamına. Pandemi sebebi ile okullar kapatılınca çocuklar uzaktan eğitime geçti. Burada veli, yüz yüze eğitim için çocuğunun oraya fiziki olarak gitmesi için o bedeli verdi fakat çocuk gidemedi. Bunun hukuki karşılığı kesinlikle o bedellerin geri iadesi. O üç aylık ücretin iadesi. Hakem heyetlerinden bu iadeler başlayınca, özel okullar Milli Eğitime baskı yapmaya başladılar ve bir görüş yazısı istendi. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan de bu özel eğitimle alakalı birimden bir yazı gitti. Yani dendi ki uzaktan eğitim, yüz yüze eğitimin yerini tutar dendi”