Ekonomi

Açıklanan Kredi Faiz İndiriminin Detayları Belli Oldu !

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün Enflasyon İle Topyekün Mücadele Programını açıklarken bankaların kredi faiz oranlarında yüzde 10 indirim yapacaklarını belirtmişti. 

Açılamalarında yeni tavsiye kararı aldıklarından dolayı teşekkür eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bankaların normalleşme sürecine bağlı olarak bankalarda enflasyon ile mücadeleye destek vereceklerini 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere kredi faizlerinde yüzde 10 indirim yapılacağını ifade etmişti.

Bu konu hakkında Bakan Albayrak açıklamalarında “Bankalarda yeniden yapılandırma tavsiye kararı için tekrar teşekkür ederim. Kredi faizlerinde yüksek dalgalanmalara şahit olduk. Bu normalleşme sürecine bağlı olarak bankalarımızda enflasyonla mücadeleye destek vereceklerini açıkladılar. 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere kredi faizlerinde yüzde 10 indirim yapılacak.” ifadelerine yer vermişti. 

FAİZ İNDİRİMİ SADECE BANKALAR İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Bakan Albayrak’ın açıklamalarının ardından 1 Ağustos’tan itibaren bankalardan kredi çeken tüm vatandaşlar için yüzde 10 indirim yapılacağı düşünülmüştü. Ancak faiz indirimi detayları belli oldu. Bu kapsamda Bakan Albayrak tarafından açıklanan bankaların faiz indirimi kararı sadece işletmeler için geçerli olacak. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA