Ekonomi

Ahilik Esnaf Fonu Bakanlar Kuruluna Sunulacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kısa zaman sonra dara düşen esnafa katkı sağlaması amacıyla Ahilik Esnaf Fonu kurulması çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Bakan Müzezzinoğlu, kentteki bir restoranda düzenlenen Ekonomi Koordinasyon Toplantısına katılarak iş adamlarıyla bir araya geldi.

Edirneyi farklı bir noktaya taşımak istediklerini ifade eden Müezzinoğlu, başarının ancak kente hep beraber sahip çıkmadan geçtiğinin altını çizdi. Bakan Müezzinoğlu, Edirne’nin sağlık dinamikleri açısından önemli bir kent olduğunu, bu hizmetin sadece kente değil çevre illere ve Batı Trakya’ya da yayılmasını istedi.

”Ahilik Esnaf Fonu kurulacak”

Bakan Müezzinoğlu, yakında Ahilik Esnaf Fonu kuracaklarını belirtti.

Fonla ilgili çalışmaların Bakanlar Kurulunda yarın sunumunun yapılacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, ”Bir Ahilik Esnaf Fonu kuruyoruz. Zora düşen iş yerini kapatmak zorunda kalan küçük esnafımız ve Bağ-Kur’lumuz, esnafımızla ilgili onların da aynı işsizlik fonu olduğu gibi bir esnaf fonu olacak. Adını da Ahilik Fonu olarak değerlendiriyoruz. Henüz daha kamuoyu ile paylaşmadık. Yarın Bakanlar Kurulunda sunumunu yapacağız. İnşallah 2017’nin ilk esnafla ilgili düzenlerden biri de bu olmuş olacak” diye konuştu.

”İçenin parasından içmeyenin sağlığından…”

Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin alkol ve tütün mamullerine yapılan zamlara ilişkin sorusuna ise alkol ve tütünün insan sağlığına zararlı olduğunu hatırlattı.

İsmet İnönü’nün dün 43’üncü ölüm yıl dönümü olduğunu hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, konuşmasına İsmet İnönü’yle alakalı bir anekdotla şöyle devam etti:

“Rahmetli İnönü döneminde sigaraya zam yapılıyor. Kamuoyundan da tepki geliyor ‘Paşam millet zaten fakir fukara, zor bulduğu bir sigara var, ona da zam yapıyorsunuz’ diyorlar. İnönü de diyor ki, ‘İçenin parasından, içmeyenin sağlığından yararlanacağız.’ Biz de şimdi içenin parasından, içmeyenin de sağlığından yararlanacak bir yolculuk yapıyoruz. 

Edirne’ye ilk milletvekili adayı olarak geldiğimde sabah kahvaltılı toplantıda Beyazıt Hocam ile tanıştık. Akşamı da tanıtım yemeği veriyoruz, çok kalabalık bir toplantıydı. Hocam beni yakaladı, ‘Seninle aramızda laiklik konusunda sorun var. Yemek ikram ediyorsun rakı yok.’ dedi. Hekimlikte alkolün faydalı olduğuna dair tek bir bilimsel çalışma yok. Tam aksine alkolün sağlığa zararları her konuda var. Hekim olarak alkole karşıyım. Laikliğe gelince bu yemeği ben veriyorum, ne ikram edeceğime ben karar veririm. Yarın akşam sen yemek verirsen, orada da ne ikram edeceğine sen karar verirsin. Benimde laiklik anlayışım budur.”  

Kamupersoneli.net – ANADOLU AJANSI (AA)