Ekonomi

Aile Bakanı Akaya Müjdeyi Verdi: Çocuğu Olan Çalışanlara Kreş Yardımı Verilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Kaya yaptığı açıklamalarında İşverenlerin, kadın çalışanlarının çocukları için kreş yardımı vermeleri halinde 300 TL’ye kadar belli bir sınıra kadar olan kısmının gelir vergisinden istisnasına yönelik bir hazırlık yapıldığını ifade etti. Bakan Kaya bu açıklamalarını müjde olarak nitelendirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından İstanbul’da düzenlenen “Kadın Girişimciler Uluslararası 2. Konferansı”na katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya burada bir konuşma yaptı.

ESNEK ÇALIŞMA İMKANI 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya kadın istihdamını artırmak, aile ve iş hayatını uyumlu hale getirmek için birçok yasal düzenlemeye imza attıklarını belirterek, çalışan kadınlara hamilelik, doğum, süt, izinlerini kullanmaları için esnek çalışma imkanı sağladıklarını da ifade etti.

İŞSİZLİK FONU

Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya memurların doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerinin derece ve kademe ilerlemelerinde değerlendirilmesini de sağladıklarını ifade ederek konu ile ilgili olarak açıklamalarında “Kadın istihdamını teşvik etmek amacıyla 12 ila 54 ay süresince sigorta primlerinin işveren hisselerinin işsizlik fonundan karşılanması uygulamasını başlattık. 

KREŞ DESTEĞİ

2020 yılı sonuna kadar geçerli olacak bu destek sayesinde Haziran 2017 itibarıyla yaklaşık 163 bin kadının istihdamı gerçekleştirildi. Kadın istihdamının desteklenmesi noktasında özel kreş, gündüz bakım evleri yaygınlaştırılması çalışmalarımız adına yeni açılacak kuruluşlara beş dönem boyunca vergiden muafiyet tanıdık. ayrıca İşverenlerin, kadın çalışanların çocukları için kreş ücreti yardımı vermeleri halinde, 300 liraya kadar, belli bir sınıra kadar olan kısmının gelir vergisinden istisnasına yönelik bir hazırlığımız bulunuyor. Bunu da bir müjde olarak ifade etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. ÇOCUĞU OLAN ÇALIŞANLARA DEĞİL ÇOCUĞU OLAN ÇALIŞMAYAN İŞSİZ EV HANIMLARINA DESTEK VERİN…Daha hakkaniyetli olur…