Ekonomi

Aile Bakanı Kaya: Ekonomik Algı Operasyonlarına Başladılar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Uluslararası Bilim, Düşünce ve Sanat Vakfı’nın iftarına katıldı. Burada katılımcılara seslenen Aile Bakanı Kaya ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu. 

Seçim öncesi süreçte ekonomide yaşanan dalgalanmalara değinen Bakan Kaya, ekonomik açıdan algı operasyonları yapıldığını söyledi. 

AİLE BAKANI KAYA’DAN EKONOMİ DEĞERLENDİRMESİ

Katıldığı iftar programı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında, kredi derecelendirmek kuruluşlarının değerlendirmelerini öne çekmesini eleştiren Aile Bakanı Kaya bunun Türkiye’de algı oluşturmak adına yapıldığını söyledi. 

Muhalefet partilerine Avrupa’da izin verildiğini ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, bu iznin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilmediğini vurguladı. 

”Bu millet 16 Nisan’da yeni bir sisteme ‘Evet’ dedi. Şimdi 24 Haziran seçimlerine gidiyoruz, biz 24 Haziran’a ilerlerken birileri bir daha sahneye çıktı. Döviz üzerinden manipülasyonlara başladılar, ekonomik algı operasyonlarına başladılar. Ağustosta kredi derecelendirme kuruluşlarının gelip not değerlendirmesi yapması gereken süreyi öne çektiler çünkü 24 Haziran’da seçim var. ‘Eğer Türkiye’nin kredi notunu düşürüp, piyasaları, ekonomi bozuluyor algısını oluşturursak, Tayyip Erdoğan’ı deviririz’ diyorlar. CHP ve HDP, Avrupa’da kampanya yapıyor, AK Parti’nin Avrupa’da kampanya yapmasına izin vermiyorlar. Ben biliyorum ki, benim Avrupalı kardeşim vatanına öyle bağlı ki bizi ne kadar engellerlerse engellesinler Türkiye’nin geleceği için Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik duracak.”

Kamupersoneli.net – ANKARA