Ekonomi

Aile Bakanlığı Doğum Yardımları PTT Şubelerine Yatırdı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce, 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren Türk vatandaşlarına ve Mavi Kart sahiplerine, canlı doğan birinci çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise 600 lira tutarında doğum yardımı yapılıyor.

YURT DIŞINDAKİ VATANDAŞLAR NE YAPACAK?

Vatandaşlar doğum yardımlarını T. C. Kimlik Numaraları ile Türkiye genelindeki tüm PTT şubelerinden alabilecekler. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar ise Mavi Kart sayesinde doğum yardımından yararlanabiliyor. Vatandaşlar başvurularını büyükelçilikler, konsolosluklar aracılığı ile yapabiliyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar da ödemelerini tercih ettikleri illerden alabiliyor. Annenin T.C. vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olmaması halinde, ödemeler T.C. vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi baba üzerinden yapılıyor.

BAYRAM ÖNCESİ MÜJDE NİTELİĞİNDE

Ödemelerde meydana gelecek gecikmeler dolayısıyla vatandaşların mağdur olmaması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışmalarına hız verdi. Bakanlık Temmuz ayı ödemelerini PTT şubelerine yatırdı. Kurban Bayramı öncesinde müjde niteliğindeki bu çalışma kapsamında, vatandaşlar hesaplarına yatırılan doğum yardımı ödemelerini PTT şubelerine giderek alabilecek.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. bugün ptt gidip sorduk yatan bişey yok sosyal yardımlaşmaya sorduk eylül 25'de yatar dediler.