Ekonomi

Aile Bakanlığı İş Arayanlara 888 Türk Lirası Destek Ödemesi Yapıyor!

Aile ve Çalışma Bakanlığı Bakanlığı tarafından iş arayanlara 888 Türk Lirası destek ödemesi yapılmaktadır.

Türkiye’de sosyal yardım alanlardan herhangi bir iş yerinde çalışabilecek durumda olanlara istihdam desteği verilmektedir.

Sosyal yardım alanlara iş görüşmesine gitmesi durumda sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderlerinin giderilmesi adına 1 yıl içinde 3 defa olmak üzere 40 TL ile 100 TL arasında destek ödemesi yapılmaktadır.

İş arayan ve iş görüşmesi giden kişilere ödemeler yapılıyor… 2019 yılı için yapılacak olan ödeme tutarı ise 788,84 TL olarak açıklanmıştır.

KİMLERE VERİLİR?

18-55 arasındaki çalışabilir durumdaki sosyal yardım faydalanıcısının iş görüşmesine gitmesi için (yol parası, traş ücreti vb için) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı tarafından yılda en fazla üç defa verilen 40-100 TL arasındaki yardımdır.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Kişinin işe yönlendirildiği bilgisi İŞKUR tarafından bütünleşik sisteme bildirildikten sonra 30 gün içerisinde ikametgâhının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına müracaat edilir…

ÖDEMELER NEDİR?

Sosyal yardım yararlanıcılarından İŞKUR’un işe yönlendirmesi neticesinde işe yerleşenlere bir defaya mahsusu olmak üzere asgari ücretin 1/3 ü kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarınca yapılan yardımdır.

Bir Yorum