Ekonomi

Aile Bakanlığı Müjdeyi Verdi ! Annelere 600 Lira Ödeme

Ülkemizde her yıl binlerce bebek doğuyor ekonomik yük artıyor. Bebek doğduğunda en az 45 gün çalışamayan yeni anne 1.5 aylık maaşını kaybediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için destek paketini devreye soktu. 

Aile Bakanlığı Müjdeyi Verdi ! Annelere 600 Lira Ödeme

ANNELERE DESTEK 

Aile Çalışma ve Sosyal Politika Bakanlığı, genellikle çocuk yardımı olarak adlandırılan analık yardımı yoluyla ebeveynlere 600 liraya kadar ödeme yapıyor. Bu yardımdan yararlanmak için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Bu şartlara haiz olmayanlara yardım yapılmıyor.  

Bu yardımdan yararlanmak için Türk vatandaşı olmak gerekiyor. Ayrıca mavi kartlı aileler yardım için başvurabilir. Doğum departmanının kayıtlarından KPS’ye kayıt olduktan sonra, doğum yardımı başvuru formunu doldurarak bu yardımdan yararlnabilirsiniz. 

Aile Bakanlığı Müjdeyi Verdi ! Annelere 600 Lira Ödeme

600 LİRA ÖDEME 

İl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bürosu veya Sosyal Hizmet Merkezi aracılığıyla bireysel başvuru yapılıyor. Bu başvuru sonrasında birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400 üçüncü ve daha sonrakiler için de 600 lira ödeme yapılıyor. 

15 Mayıs 2005 ve sonrasında doğan çocuklara doğum izni desteği verilmektedir. Ancak önceden doğan çocuklar için doğum izni ödeneği bulunmamaktadır.