Ekonomi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 700 bin kişiye emekli müjdesi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evlerinde ihtiyaç sahiplerine bakan kişilerin emekli olması için düğmeye basıldı. Bakanlık tarafından yapılacak yeni düzenleme sayesinde maaş alan kişiler emekli olma imkanını da yakalamış olacak. Böylelikle yaptıkları iyilik bir kere daha karşılığını bulmuş olacak.

RESMİ VASİ OLMA ŞARTI

Türkiye’de devlet son zamanlarda bakıma muhtaç olan insanların yüklerini yakınlarıyla paylaşıyor. İhtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç olan vatandaşları sahipsiz ve desteksiz bırakmayan yetkililer aynı ev içerisinde hasta ve yaşlı yakınına bakan vatandaşlara maaş veriyor. Belli şartları yerine getirmesi gereken vatandaşların özellikle yakın akraba veya resmi vasi olması şartını sağlamaları gerekiyor. Bakılması gereken ve ihtiyaç duyan, ağır engelli raporı olan tüm vatandaşlara bakan yakınları, devletten para almak için başvuru yapmak imkanına sahip.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 700 bin kişiye emekli müjdesi!

RAPOR VE GELİR ŞARTI!

Maaş desteğinden faydalanmak isteyenlerin tam teşekküllü bir hastaneden alınacak rapor ile başvuru yapması gerekiyor. Ayrıca raporun altında ağır engelli ibaresinin de bulunması isteniyor. Bu şartları yerine getirenlere ödeme yapılıyor. Ayrıca bakıma muhtaç yakınlarına bakan vatandaşların hane içinde gelirinin 847 TL ‘yi geçmemesi lazım. Aynı zamanda daha önce başvuran, geliri arttığı için maaşı kesilen ancak maaşı yeniden düşen vatandaşlar da bu imkandan yararlanabiliyor.  Başvurular İl-ilçe Aile ve Sosyal Politikalar Başkanlığına yapılacak. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 700 bin kişiye emekli müjdesi!

EMEKLİLİK HAKKI GELİYOR

Başvuru yapanlar gerekli şartları sağladıkları takdirde her ay  bin 305 TL ‘lik ödeme alıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu ödemeye ek olarak yeni bir düzenleme daha yapma kararı aldı. Edinilen son dakika bilgilerine göre 700 bin kişiye düşük primle emekli olma imkanı sunulacak.