Ekonomi

Aile ve Çalışma Bakanı Selçuk'tan Önemli Açıklamalar

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP). hakkında önemli açıklamalarda bulunarak ASDEP ekiplerinin 2017 yılından bu yana 5,2 milyon vatandaşla görüştüğünü, 2,6 milyon haneyi ziyaret ettiğini belirtti. Bakan Selçuk bu konu hakkında yazılı bir açıklama yaptı. 

UYGUN HİZMET MODELLERİ

Bakan Selçuk yazılı açıklamalarında vatandaşların kamu hizmetlerinden etkin faydalanabilmeleri için arz odaklı sürdürülen ASDEP ile ihtiyaç sahibi tüm hanelere ulaşarak hayat koşullarını iyileştirmeyi hedeflediklerini belirterek özellikle sosyal ihtiyacın yüksek olduğu bölgeler öncelikli olmak üzere sosyal hizmet ve sosyal yardıma ihtiyaç duyanları tespit ettiklerini halkı ihtiyaçlarına uygun hizmet modellerine yönlendirdiklerini vurguladı.

2,6 MİLYON HANEYE ZİYARET

Açıklamalarında “ASDEP ekiplerimiz 2017 yılından bu yana 5,2 milyon vatandaşımızla birebir ve yüz yüze görüştü. 2,6 milyon haneyi ziyaret eden ekiplerimiz, vatandaşımıza ihtiyaç duyduğu hizmete ilişkin rehberlik ve yönlendirme hizmeti sundu.” ifadelerini kullanan Bakan Selçuk vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmetlere erişimini artırmak için diğer kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli çalıştıklarını belirtti.

Bunun yanı sıra Bakan Selçuk ASDEP kapsamında 19 bin 765 muhtar, 8 bin 889 öğretmenle de görüşüldüğünü belirterek alan taraması yapan ASDEP ekipleri hane ziyaretleriyle vatandaşlara ihtiyaç duydukları hizmet ve konulara ilişkin bilgilendirme, rehberlik ve yönlendirme hizmeti sunulduğunu vurguladı.

ASDEP ekiplerince tespit edilen durumlar bakanlığın görev alanındaysa, vatandaşların sosyal hizmet modellerinden faydalanması sağlanıyor. Bakanlığın görev alanı dışındaki durumlarda ise vatandaşlar ilgili kamu kurumlarına yönlendiriliyor.