Ekonomi

Ailelere 1000 Lira Ödeme Başvuruları Hakkında Yeni Gelişme

Corona virüsü salgını kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pandemi sosyal destek ödemesi adı altında ailelere 1000 lira ödeme yapılıyor. Bu destek ödemesi için başvuru yaptığı halde sonucu açıklanmayanlar için yeni bir gelişme gündeme geldi.

Pandemi Türkyie ‘de görüldükten sonra ilk olarak 1000 TL ‘lik pandemi yardımı , 1. fazda yapıldı ve sosyal yardım alan vatandaşlara 1000 TL ‘lik nakdi ödemeler yapıldı. Bunun ardından ikinci faz ödemeleri için düğmeye basıldı ve yine sosyal destek alan, 1. fazla ödeme almayann vatandaşlara 1000 TL’ lik nakdi ödemeler yapıldı.

Tüm bunların yanı sıra 3. faz destek ödemesi ise başvuruya göre yapıldı. E Devlet kapısı üzerinden vatadaşlar başvurularını yaptı. 

ÖDEME ALAMAYAN KİŞİLER

Başvuruların alınmasının ardından 1000 TL ‘lik nakdi ödemeler için başvuru sonuçlarının açıklanması beklenmektedir. Bazı vatandaşlara ödeme yapılmayacğaı belirtildi. Bu vatandaşlar şöyle ifade edildi:

* Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

* 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

* 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

* Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

* İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

* İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar pandemi sosyal yardım başvurusu yapamaz.

BAŞVURULAR HAKKINDA BİLGİ 

Pandemi sosyal destek ödemesine başvuru yapan binlerce kişinin sonucu hala açıklanmadı. Bu konu hakkında yeni bir gelişme meydana geldi. Bakan Selçuk yaptığı açıklamalarında başvuruların genellikle 2 hafta içinde sonuca bağlandığını ifade etti. Sonuç eğer açıklanmadıysa bulunulan ilin ya da ilçenin SYDV’si üzerinden bilgi alınabilir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını arayarak başvuru süreci hakkında bilgi alınabilir.