Ekonomi

Ailelere 1000 Lira Ödeme Yapılıyor ! Pazartesi Günü Hesaplara Yatacak

Corona virüsü salgını kapsamında vatandaşlara hükümet tarafından 1000 lira ödeme yapılıyor. Bu ödemelerin birinci fazı ve ikinci fazı başvuru alınmadan daha önce sosyal destek almış olan kişilere verildi. Üçüncü faz ödemeleri ise e-Devlet üzerinden başvuru alınarak yapılıyor. Bu ödemeler için hala başvurular devam ederken bazı başvurular da sonuçlandı. Sonuçlanan başvurular için ödemelerin Pazartesi günü vatandaşların hesaplarına aktarılacağı belirtildi. 

1000 TL ‘lik nakdi destek başvurusu halen devam ediyor. Maddi durumu kötü olan vatandaşlar, desteğe ihtiyacı olan vatandaşların e Devlet kapısı üzerinden pandemi sosyal yardımına başvuru yapması gerekiyor. Ancak bazı vatandaşların 1000 lira sosyal yardım ödemesindeki başvurularının dikkate alınmayacağı da biliniyor. Bu bağlamda şu kişiler 1000 lira destek ödemesinden yararlanamayacak: 

Ailelere 1000 Lira Ödeme Yapılıyor ! Pazartesi Günü Hesaplara Yatacak

KİMLER YARARLANAMAZ? 

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

Ailelere 1000 Lira Ödeme Yapılıyor ! Pazartesi Günü Hesaplara Yatacak

ÖDEMELER HESAPLARA AKTARILACAK

1000 lira sosyal destek ödemeleri kapsamında bazı başvuruların sonuçlandığı ifade edildi. Birçok vatandaş tarafından başvuruların nasıl sorgulanabileceği araştırılıyor. Aşağıdaki link üzerinden başvurularını sorgulayabilir ve yeni başvuru yapabilirsiniz.  

Pandemi destek başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşların 1000 lira destek ödemelerinin Pazartesi günü hesaplarına yatırılacağı belirtildi. Başvurularınızı sorguladıktan sonra hesaplarınızı kontrol edebilirsiniz.

Başvuru Sorgulama İçin TIKLAYIN.