Ekonomi

AK Parti İle Af ve Andımız Konusunda Anlaşamayan MHP, EYT Yasası İçin CHP'nin Çağrısına Ne Yanıt Verecek?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunu Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti tarafından dile getirilmişti. Bu üç parti EYT Yasası için hem kanun teklifleri sundular hemde soru önergeleri verdiler. 

Muhalefet partileri tarafından ele alınan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu AK Parti’den maliyet nedeniyle destek alamamıştı. Bu kapsamda CHP, diğer partilere bir çağrıda bulunmuş ve yasanın AK Parti olmadan çıkarılabileceğini söylemişti. 

Peki AK Parti ile MHP arasında Andımız ve Af Yasası sonrası yaşanan siyasi gelişmelerden sonra EYT Yasası için nasıl bir adım atılır? MHP, CHP’nin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)  için sunduğu çağrıya yanıt verir mi? İşte detaylar

MHP EYT YASASI İÇİN CHP’NİN ÇAĞRISINA YANIT VERİR Mİ?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem tarafından ele alınmıştı. Arzu Erdem konuya dair TBMM’ye kanun teklifi sunmuş ardından ise soru önergeleri vermişti. MHP’den gelen bu adım sonrası ise İYİ Parti’de EYT yasası için kanun teklifi vermişti. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunu için Cumhuriyet Halk Partisi’de yaz aylarının sonlarına hem kanun teklifi hemde soru önergeleri verdi. HDP ise EYT Yasası adına yapmış olduğu açıklamalarında yasaya destek vereceğini ifade etmişti.  Meclis’te yer alan MHP, CHP, İYİ Parti ve HDP eğer Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)  için anlaşma sağlarlarsa kanunu meclisten geçirebilecekler. CHP bu konuda tüm muhalefet partilerine çağrıda bulunarak yasayı geçirelim demişti. 

Bu gelişmelerin ardından ise AK Parti ile MHP arasında yaşanan siyasi gelişmeler, EYT Yasası için akıllara yeni bir soru getirdi. AK Parti ile af ve andımız konularında anlaşamayan MHP diğer partilerle bir olup EYT Yasası çıkarır mı? Konuya dair henüz net bir açıklama gelmedi ve bu konuda alınacak kararlar oldukça merak ediliyor. 

Size Göre MHP EYT Yasası İçin CHP’nin Çağrısına Ne Yanıt Vermeli?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için CHP tarafından yapılan çağrıya Milliyetçi Hareket Partisi’nin ne yanıt vereceği merak ediliyor. Bu konuda MHP’nin atması gereken adımları sizlerle değerlendiriyoruz. Bu konuda düşüncelerinizi haberimizin altına yorum olarak yazabilir, görüşlerinizi iletebilir ve sesinizi duyurabilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber

Bir Yorum

  1. Mhp eyt konusunda kayış atar chp ancak akp ve RTE u dönüşü yaparsa destekler

  2. Bu kanun değişecek. Yoksa konunun mağdurları sandıkta gereken cezayı keser. Maymun gözünü açtı……

  3. Arkadaslar bende eyt magduruyum yasim 45 petrolde calisiyorum isten cikarilma korkum var cikarilirsam is bulamam ve ne yaparim bilemiyorum umudum sadece Allah ama bence bu yasa gecmez nedeni ise bizi 18 yildir bu iktidar yonetiyor ve 18 yildir hepbirinci parti ama bu iktidarhic bir zaman emekciden yana olmadi isciden yana olmadi yine birinci parti yani be olursa olsun bu yasa gecmez yine birinci parti olurlar bizde acliga nahkum oluruz saygilarimla

  4. Bende 1971 doğumluyum 29 seneden beri sigorta oduyorum reisin dediği gibi 38 yasında değil yaşım 48 oldu hala çalışıyorum AKP kendini sorgulamış bu tasarıya HDP CHP destek veriyor AKP vermiyor gerçekten içim aciyorr

  5. CHP niye çağırıyor? MHP'nin arkasında oy verecekler ki yasa çıksın.

  6. Bende 1971 doğumluyum 29 seneden beri sigorta Ödüyorum.49 yaşına geldim 8000 primim var..Hala bekliyoruz..Ayıp be

  7. Mhp akpye söz verdi bu yasa çıkmaz boşuna beklemeyin arkadaşlar