Ekonomi

AK Parti resmen duyurdu: 1 ay içinde başvuru yapana 7 ay boyunca 1324 lira verilecek

AK Parti trafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına İşsizsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verildi. Bu kanun teklifi komisyonlara sevk edildi ve bu teklif ile önemli düzenlemeler gelecek.

YENİ TEŞVİKLER GELİYOR

Bu kanun teklifi kapsamında kısa çalışma ödeneği süresinin arttırılması planlanıyor. Yeni düzenlemeye göre Cumhurbaşkanına , Kısa Çalışma Ödeneğinin Haziran 20201’e kadar uzatılması için yetki verilecek. Ayrıca Cumhurbaşkanı bu sene sona eren KÇÖ’yi Haziran ayına kadar uzatabilecek.

Gündeme gelen kanun teklifi kapsamında part time çalışmaya teşvik edilecek ve işyerinde 25 yaş altı yada 50 yaş üstü kişileri çalıştıranlara teşvikler verilecek. AK Parti tarafından sunulan kanun teklifi ile yarı zamanlı teşviğin yanı sıra işe alımların artması, istihdam oranının arttırılması, işsizlik rakamlarının aşağıya çekilmesi için işe alımlara teşvikler getiriliyor.

Söz konusu kanun teklifi ile kayıt dışı istihdamın da önüne geçilmesi hedefleniyor. Kayıt dışı istihdamın azaltılması, işçilerin sigortalı olması için kanun teklifinde önemli bir düzenleme yer aldı.

AYLIK 1324 LİRA 

Bu düzenleme kapsamında sigortalı ya da sigortasız olarak çalışmakta olan ve iş sözleşmesi 1 Ocak 2019 ile 17 Nisan 2020 arasında, ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışlar dışındaki nedenlerle feshedilen kişiler ile sigortasız olarak çalışmakta olan kişiler, çalıştırıldıkları, iş sözleşmesinin fesh edildiği işyerlerine 30 gün içinde başvuru yapabilecek.

Bu doğrultuda başvuru kapsamında aynı işyerinde çalışmaya başlayan ya da sigortasız olarak çalışırken sigortası yapılan işçi için 7 ay boyunca aylık en fazla 1324 TL ‘lik sigorta prim teşviği sağlanacak.