Ekonomi

Akaryakıt Fiyatlarına Zam Yapılacak İddialarına PÜİS'ten Açıklama

Seçimlerden sonra akaryakıt fiyatları ile ilgili olarak bazı iddialar ortaya atılmıştı. Öne sürülen iddialarda, 1 Temmuz 2018 tarihinden sonra akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) aralıklı olarak artırılacağı ve bunun zam olarak pompa fiyatlarına yansıyacağı iddia edilmişti.

Sosyal medya üzerinde hızla yayılan bu iddialar üzerine Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş yazılı bir açıklamada bulundu. 

PÜİS’TEN ZAM İDDİALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, Temmuz başından itibaren akaryakıt fiyatlarında uygulanan ÖTV’ye zam geleceği iddialarına yönelik açıklamalarında, hükümetten edindiği bilgilere göre böyle bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı. Konuyla ilgili ifadelerinde ayrıca söz konusu iddiaların bazı dağıtım şirketlerinin bayilerine benzer şekilde zam iddialarını içeren mesaj gönderdiğini söyleyen İmran Okumuş bu bilgiler ve paylaşımların asılsız olduğunu söyledi. 

“Bugün, 1 Temmuz 2018 tarihinden itibaren akaryakıt ürünlerinin ÖTV’sinin aralıklı olarak artırılacağı ve bunun pompa fiyatlarına zam olarak yansıyacağına ilişkin sosyal medyada bazı paylaşımlar yapılmış ve bazı dağıtım şirketleri bayilerine bu içerikte mesajlar göndermiştir. Asılsız olan bu tür bilgi ve paylaşımlara itibar edilmemesini, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bilgilerine sunarız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA