Ekonomi

Akaryakıt İstasyonlarında 45 Milyar Liralık Harcama Yapıldı

Bu yılın Ocak-Eylül döneminde kredi kartlarıyla yaklaşık 45 milyar liralık harcama yapıldı.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerinden elde edilen bilgilere göre, bu yılın 9 ayında akaryakıt istasyonlarında kartlarla 305 milyon adet işlem gerçekleştirildi. İstasyonlardan yapılan bu işlemlerin 232 milyonunda kredi kartı ile, 73 milyonunda ise banka kartı kullanılarak yapıldı.

Kredi Kartlarıyla Yapılan Harcamalar Yüzde 20 Arttı

Akaryakıt istasyonlarında banka ve kredi kartlarıyla yapılan harcamaların tutarı, 9 ayda 2016’nın aynı dönemine göre yüzde 20 artarak 44 milyar 936 milyon liraya yükseldi. Akaryakıt istasyonlarında geçen yılın 9 ayında ise kartlarla 37,5 milyar liralık işlem gerçekleştirilmişti.

Banka Kartları ile 5,3 Milyar Liralık Harcama Yapıldı

BKM verilerine göre, bu yılın Ocak-Eylül döneminde akaryakıt istasyonlarında kredi kartları ile 39,6 milyar liralık, banka kartları ile 5,3 milyar liralık harcama yapıldı. 2016’nın aynı döneminde ise kredi kartı ve banka kartları ile yapılan işlem tutarları sırasıyla 34,1 milyar lira ve 3,4 milyar lira oldu.

Akaryakıt istasyonlarında geçen yıl banka ve kredi kartları ile 51,3 milyar liralık harcama gerçekleştirildi.

En Az Harcama Şubat Ayında

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, akaryakıt istasyonlarında en düşük harcamanın gerçekleştiği ay ise 4 milyar 213 milyon lira ile şubat ayı olarak belirlendi. Şubat ayında kredi kartlarıyla 3 milyar 789 milyon lira, banka kartlarıyla da 424 milyon liralık işlem gerçekleştirildi.

En Fazla Harcama Ağustos Ayında 

Akaryakıt istasyonlarında bu yıl aylık bazda en fazla 5 milyar 863 milyon lira ile ağustosta gerçekleşti. Ağustos 2017’de kredi kartlarıyla 5 milyar 64 milyon lira, banka kartlarıyla da 799 milyon liralık harcama gerçekleştirildi.

Kamupersoneli.net – ANKARA