Ekonomi

Almanya'da En Az 800 Euro Maaşla 50 Bin Türk İşçi Alımı Yapılıyor!

Türkiye’den Almanya’ya giderek hasta bakıcısı olarak görev alacak olan 50 bin Türk işçi alımı için başvurular başladı.

Başvuruları kabul edilenlere staj süresi boyunca en az 800 euro ile 950 euro arasında maaş verilecek.

Ayrıca alınacak olan hasta bakıcıları için kursun Adana’nın Kozan ilçesinde düzenleneceği belirtildi.

TÜRKİYE İLE ALMANYA PROTOKOL İMZALAMIŞTI

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Almanya Sağlık ve Sosyal Hizmet Bakanlığı arasında yapılan protokolde imzalar atılmıştı.

50 BİN ELEMAN ALINACAK

Türk gençlerine sunulacak olan Almanya’da iş imkanıyla alakalı olarak Kurs hakkında bilgi veren Kozan Sis Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Ruhşi Gül’den açıklama geldi.

Gül açıklamasında ise;

“Alman Sağlık ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan bir protokol gereği yaşlı ve hasta bakım hizmetleri için Almanya’ya ülkemizden 50 bin eleman istiyorlar.” dedi.

PEKİ ŞARTLAR NELER?

Gül yaptığı açıklamada ise talep edilen şartları ise şöyle açıkladı;

Lise mezunu olmak ve en fazla otuz altı yaşında olmak gerekiyor. Ayrıca iyi düzeyde Almancayı konuşmak talep ediliyor.(öğrenmiş olanlar alınacak)

Üç yıllık bir program önümüzdeki kasım ayı itibariyle program başlayacak ve başvurular ona göre şekil alacak.

Öğrenciler Almanya’da stajlarını gerçekleştirecekleri kurumda yatma ve yeme ihtiyaçlarını giderecekler..

Üç yıl sonrasında ise stajını tamamlayanlar hasta bakıcı olarak Almanya’da kalacaklar bu süreçte Alman vatandaşlığı veya yerleşim hakkına sahip olacaklar.

İlerleyen kademe sürecine göre iki yıllık bir uzman eğitimine başvurarak maaşlarını 2600 Euro üzerine çıkarabilirler.” dedi.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. 50bin tane iyi derecede almanca konuşanı nerden bulacaksınız. Madem 3 yıllık bir eğitim vereceksiniz bari o eğitimde almancada olsun ki herkes başvurabilsin

  2. ben çok iyi almanca bilicem ve orda sürünücem sksksjsjajsj

  3. Yanlış anlamadiysam o 3 yillik staj suresini bitirdikten sonra almancayi ogrenmis olanlar ise alinacak yani 3 yillik stajda almanca ogretilecek fakat sadece ogrenebilenleri ise alacaklar

  4. Turkiyeden 50 bin tane calisan alinacak diyosunuz onceden almanca bilmesini bekliyorsunuz…3 yil neyin egitimini veriyorlar acaba…

  5. Peki şimdi almanca A1 seviyesinde bilsem alınır mıyım?

  6. Almanca bilmeyenler bu kursa katilamazmi illaki almancasartimi var 3 yıl staj da ogrensek olurmu

  7. paranmı yok o kadarda almanca kursuna yazıl ucuz çok pahalı değil.

  8. Yasim 37 alamancam iyi duzeyde hasta ve yasli hizmetlerini okudum ayrica engelli ve rahabilitasyon hizmetlerinide okuyorum ben gidebiliyim ben bas vuru yapabilirmiyim bilgi veriri.isinizi tsk

  9. Almamanız iyi ise gidin tercümanlık yapın bi şirkette. Çok afedersiniz .almanların pisliğini temizlemek zorunda değilsiniz

  10. başvurular tam olarak nereye yapılıyor bilginiz var mı

  11. Sağlık bakanlığı iletişm merkezini arayın alimla ilhili bilgilerinizi alıp uzmanlara yonlendiriyorlar. Uzmanlar geri donus yapiyorlarmis. Bende geri donus bekliyorum.

  12. Almancam yok.almancayi da kurs esnasinda versler olmaz mi

  13. Başvurular nereye yapılacak iletişim bilgilerini yazarsanız çok sevinirim

  14. Neden lise mevzunu oluyor ulan hiç bir yerde doğru bir işçi hakları yokmu ben ortaolul mevzunuyum

  15. Haber yalan arkadaşlar..Üstelik okulun yaptıgı değişik açıklama şöyle .;"""YEREL BASINA BİLDİRİLMİS OLUP, ULUSAL BASINA BİLGİMİZ DIŞINDA BİLDİRİLMİSTİR"" yani okulda mı dolandırıcı anlamadım gitti açıklamaya bak sen.. OKULUMUZ SİS MTAL KOZANDA BULUNAN LİSE MEZUNLARI İCİN BİLGİLENDİRMESİ YAPILAN ALMANYADAKİ HASTA VE YAŞLI BAKIM HİZMETLERİ KONUSUNDAKİ SUNUM YEREL BASINA BİLDİRİLMİS OLUP, ULUSAL BASINA BİLGİMİZ DIŞINDA BİLDİRİLMİSTİR. OKULUMUZUN YÜRÜTTÜĞÜ BU KONU İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR PROJEMİZ YOKTUR. OKULUMUZDA SADECE BİLGİLENDİRME SEMİNERİ YAPILMISTIR. YABANCI DİL KURSU VERME VE ALMANYA YA ÖĞRENCİ GÖNDERME İLE İLGİLİ OKULUMUZUN HERHANGİ BİR YETKİSİ VE BAGLANTISI YOKTUR. BİLGİMİZ DIŞINDA GELİŞEN YANLIS ANLASILMADAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİZ.”