Ekonomi

Altın Günleri Ekonomiye Kazanç Sağlıyor

Altın günlerinin amacı daha çok vatandaşa ulaşıp,bankaların tabiriyle yastık altı altınları ekonomiye kazandırmak olarak biliniyor.Bankalar altın günlerinde her geçen gün daha fazla müşteriye ulaştıklarını ifade ediyorlar.

Türkiye’de yastık altında 225 milyar dolar değerinde 5 bin ton altın bulunduğu tahmin edilirken, 2011’den bu yana ekonomiye kazandırılan altın miktarının ise 60 ton olduğu belirtiliyor.

Türkiye’de hükümetin desteğiyle bir yandan az olan tasarrufların artırılmasına yönelik projeler geliştirilirken, bir taraftan da yastık altında bulunan yatırımların ekonomiye kazandırılması için çalışmalar geliştiriliyor. Bu kapsamda 2010 yılından bu yana hurda altının ekonomiye kazandırılması için bankaların da “Altın Günleri” uygulamasıyla çaba gösterdiği görülüyor.

Uzmanlar, Türkiye’de 5 bin tona yakın yastık altı altının bulunduğunu ve bunun değerinin 225 milyar dolara denk geldiğini belirtirken, 2011 yılından bu yana ekonomiye kazandırılan tutarın 2,5 milyar dolar civarında olduğunu kaydediyor.



– “Yastık altındaki altınların yüzde 1’i ekonomiye kazandırıldı”


Kamupersoneli.Net/AA