Ekonomi

Altın için herkesi şoke eden tahmin! Altının yılbaşında göreceği rakam herkesi şaşırttı!

Altının her geçen gün kendi rekorunu kırması, altın daha ne kadar yükselecek? sorusunun sorulmasına sebep oldu. Konuyla ilgili tahminlerini belirten Başman, altının yılbaşındaki fiyatına ilişkin 600 TL civarında bir rakam beklediklerini ifade etti.

ALTIN NEDEN YÜKSELDİ?

Uzmanlar, altının yükseliş sebepleri arasında, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, salgında ikinci dalga endişesi ve ABD – Çin arasındaki gerilimin bulunduğunu ifade ediyor.

Altın için herkesi şoke eden tahmin! Altının yılbaşında göreceği rakam herkesi şaşırttı!

YILBAŞINDA 600 TL’YE YAKIN

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında gram altının yıl sonuna kadar 550 TL seviyesine ulaşmasını beklediklerini ifade ederek, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Buna paralel olarak Türkiye’de de aynı hareket ve ivmeyi görmekteyiz. İster istemez Türkiye’de de altın fiyatları yukarı doğru hareketlendi. Dün 465 lira olan gram altın fiyatı bugün 480 lira oldu. Gramda 15 lira artış gösterdi. Orta ve kısa vadede 500-550 lirayı görecek gibi altın. Yılbaşına da altın 550’in üzerinde 600 liraya yakın bir rakamda olması beklenmekte”