Ekonomi

Altın Son 3 Haftanın En Yüksek Zirvesini Yaptı

 Dün gün boyu yükseliş eğiliminde hareket eden altının ons fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 1,5 üzerinde 1.262 dolardan tamamladı. 

Bugünün ilk saatlerinde 1.266,44 dolar ile 18 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesini gören ons altın, gelen kar satışları ile kazançlarını geri vererek saat 11.00 itibarıyla 1.260 dolar seviyesinde dengelendi. 


Altının gram fiyatı ise dün dolar kurundaki gerileyişe karşın yüzde 1,3 yükselmesinin ardından bugün yatay bir seyir izleyerek şu dakikalarda 117,4 liradan işlem görüyor. 

Finans Analisti İslam Memiş, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’ın açıklamalarından sonra altın fiyatlarında yükseliş isteğinin etkili olduğunu belirterek, “Fed iyimserliği dolar kurunda değer kayıplarına neden oldu. Dolar kurunda yaşanan değer kayıplarının, yurt içinde altın fiyatlarının yükselişini sınırlandırdığını görüyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Yurt içi piyasalarda yaşanan Fed iyimserliğinin biraz daha devam edeceği öngörüsünde bulunan Memiş, “Ancak dolar kurunda yaşanan değer kayıplarının da kalıcı olmasını beklemediğimizi belirtmek isteriz. Dolar kuruna bağlı olarak altının gram fiyatının yükselişi 119 liraya kadar devam edebilir.” diye konuştu. 

Şu dakikalarda Kapalıçarşı’da çeyrek altın 192 lira, Cumhuriyet altını ise 783 liradan satılıyor.

AA
kamupersoneli.net  | Ankara