Ekonomi

Altına yatırım yapacaklar dikkat! 5 Nisan güncel gram, çeyrek ve tam altın fiyatları

Altın fiyatlarında hareketlilik halen devam ediyor. Koronavirüs salgını, ekonomi piyasasıyla beraber altın piyasasını da etkilemeye devam ediyor. Fiyatlardaki hareketlilik, vatandaşların altın alma ya da altın bozdurmayla ilgili tereddütte düşmelerine sebep oluyor. Uzmanlar, yatırım yapmak isteyenlerin bu dönemde altına yönelmeleri gerektiğini söylüyor. Yatırımcılar da uzmanların bu öngörüsüne dayanarak, altın fiyatlarını araştırmaya başladı. İşte gram, çeyrek, tam ve Cumhuriyet altın fiyatları..

ALTIN FİYATLARINDA DALGALANMA

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Salgın dünyayı etkilemeye devam ettikçe küresel piyasalarda da dalgalanma bir türlü durulmuyor. Vatandaşların güvenli yatırım olarak gördüğü altında da fiyatlar sabit değil.

GRAM ALTIN FİYATLARI

Gram altın, ülkemizde en çok tercih edilen altın türü olarak ifade ediliyor. Fiyatların son dönemlerde oldukça yükselmesi, artık düğünlerde çeyrek yerine gram altının takılmasına sebep oldu. Aynı zamanda vatandaşların yatırım amaçlı aldıkları gram altında fiyatlar 347,90 TL’yi gördü.

Altına yatırım yapacaklar dikkat! 5 Nisan güncel gram, çeyrek ve tam altın fiyatları

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

Çeyrek altın fiyatlarındaki hareketlilik, haftanın son gününde de devam ediyor. Çeyrek altın an itibariyle 565 TL’den işlem görüyor.

YARIM ALTIN FİYATLARI

Uzun vade birikim aracı olarak görülen yarım altında fiyatlar alım için 1.015,96 TL’den ifade edilirken, satım için 1.042,84 TL olarak açıklandı.

CUMHURİYET ALTIN FİYATLARI

2 bin 300 liranın üzerine çıkan Cumhuriyet altını Kapalıçarşı’da 2 bin 312 liradan satılıyor.