Ekonomi

Altına yatırım yapamayanlara yeni yatırım aracı! 8 Ayda yüzde 50 kazandırdı!

Emtia piyasasında işlem görev 18 ürün arasından gümüş, açık ara farkla öne çıktı. Elde edilen verilere göre 8 ayda emtia grubu araçlarından 9 tanesi yatırımcılarına kazandırırken, diğer 9 yatırım aracı da kaybettirdi.

FİYATLAR DALGALANDI

Başta koronavirüs salgını olmak üzere, piyasalardaki ekonomik belirsizlikler ve yıllık bazda fiyatlarının dalgalanmasına sebep oldu. Doların diğer para birimlerine karşı değer kazanması, (arz – talep dengesi) tarım emtia fiyatlarının bu yılın fiyatlarını etkileyen önemli faktörler arasında bulunması emtilara olan talepleri olumlu bir şekilde etkiledi.

Altına yatırım yapamayanlara yeni yatırım aracı! 8 Ayda yüzde 50 kazandırdı!

EN FAZLA GÜMÜŞ KAZANDIRDI

Yatırımcılara yılın 8 ayında en çok kazandıran araçların başında gümüş geldi. Analistler, gümüş ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmeleriyle, gümüşün yatırımcılar tarafından güvenli bir yatırım limanı olarak görüldüğünü ifade etti. Son dönemde yaşanan olumsuzlukların, gümüş fiyatlarına olumlu olarak yansıdığı ifade edildi. Gümüş, Ağustos ayı içerisinde 29,859 dolarla 7,5 yılın en yüksek seviyesinde.

Altına yatırım yapamayanlara yeni yatırım aracı! 8 Ayda yüzde 50 kazandırdı!

İKİNCİ SIRADA ALTIN VAR

Gümüş yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı olurken, peşinden de altın geldi. Altın, yıl boyunca yatırımcısına ortalama yüzde 29,7 oranında kazandırdı. Koronavirüs salgını karşısında yatırımcıların güvenli limanları arasında bulunan altın fiyatları son dönemde oldukça dalgalı.