Ekonomi

Altının Gram Fiyatı Rekor Kırmaya Devam Ediyor! Ne Kadar Oldu?

Yatırımcıların en çok tercih ettikleri yatırım araçları arasında bulunan altının gram fiyatı son zamanlarda dolar kuru ve altının ons fiyatındaki değer kazançlarının etkisiyle beraber ağırlıklı bir seyir izlemekte.

Yıl başında 158 lira seviyesinde başlayan gram altın fiyatı sabah saatlerinde 185,7 seviyelerine çıkarak tarihi zirvesini gördü.

Analist İslam Memiş bu konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada ise;

“Gram altın 185,7 lira rekoru ile üst bandını iyice genişletti. Artık alım seviyelerini daha önceki yazılarımda 170-175 lira aralığı olarak korurken, şimdiler de 175-180 lira olarak izliyorum.

Çünkü ons altında 1.300-1.320 dolar aralığında bir seyir izlesek dahi, bu durum gram altında 175 lira altını dolar/TL fiyatından ötürü zorlaştırıyor.

Bu nedenle kurda görünür ve temeli sağlam bir düşüş eğilimi görülmedikçe 170 lira seviyelerinden biraz uzak kalabileceğimizi belirtebilirim.

Dolayısıyla elinde gram altını olanlar için talebin yüksek olduğu bir döneme girildiğini öncelikle söylemeliyim.

Bu nedenle rekor seviyelerin yeni noktalara taşınabileceğini göz önüne aldığımızda, elinde gram altını olanlar bir süre daha koruma stratejisi uygulayabilirler.

Fakat yeni alım düşünenler için 175-180 lira aralığındaki fiyat hareketlerinin kısa vadede uygun olabileceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Kamupersoneli.net I ANKARA