Ekonomi

Amazon'da 20 Bin Çalışan Corona Virüsüne Yakalandı

Uluslararası e-ticaret firması olan Amazon tarafından bir açıklama yapılarak binlerce çalışanın corona virüsüne yakalandığı belirtildi. Amazon bünyesinde 1 milyon 370 bin çalışan bulunuyor ve Mart ayından itibaren 19 bin 816 çalışanın corona virüsüne yakalandığı duyuruldu.

33 BİN KİŞİ DAHA VİRÜS TEHLİKESİNDE

ABD’li satış sitesi, Covid-19’a yakalanan çalışan sayısına, mevsimlik çalışanların ve iş yeri dışında hastalığa yakalananlarında dahil olduğunu vurguladı.

Çalışanları tarafından sosyal medyada bir çok eleştiriye maruz kalan Amazon, çalışanlarının sağlığını tehlikeye atmak ile suçlanıyordu. Amazon, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, çalışanların Covid-19’a yakalanma oranı genel popülasyon ile aynı olması durumunda, firma çalışanlarından 33 bin 952 kişinin virüse yakalanma tehlikesinin olduğunu iletti.

Amazon'da 20 Bin Çalışan Corona Virüsüne Yakalandı

Firma sözlerine ekleyerek, dünya genelindeki tüm tesislerinde 150’den fazla değişiklik sağlayarak, çalışanlarına 100 milyondan fazla maske dağıttığını ifade etti.

88 MİLYAR DOLAR KAZANÇ 

Amazon corona virüsü pandemi döneminde çalışmaya ara vermedi. İnternet üzerinden evlerinde kalan halkın ihtiyaçlarına cevap verildi ve Haziran ayında satışlarını yüzde 40 arttırarak 88 milyar 9 milyon Dolar kazanç sağladı.