Ekonomi

Amerika Tarihinin En Büyük Bütçe Açığını Verdi, 12 Eylül Dolar Kuru Kaç TL Oldu?

ABD Kongresi Bütçe Ofisinin (CBO) bütçe raporu verileri açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Amerika’nın kamu açığı rakamı Ağustos ayı sonu itibari ile 895 milyar dolar olarak belirlendi. 

Bütçe Açığı Yüzde 33 Oranında Yükseldi 

Açıklanan rakam ile beraber bir önceki mali senenin aynı dönemine oranla Amerika’nın bütçe açığı yüzde 33 oranında artış göstererek 221 milyar dolarlık sıçrama gösterdi. Açıklanan bu rakam Amerikan tarihinin en büyük beşinci bütçe açığı olarak resmi kayıtlara geçirildi. 

2018 Yıl Sonu Bütçe Açığı Tahmini 1 Trilyon Dolar 

ABD Kongresinin partiler üstü ekonomik araştırma kurumu CBO raporu içerisinde federal hükümetin yılsonu bütçe açığı tahmini ise 1 trilyon dolar olarak revize edildi. Yani işler Amerika için aslında hiç iyi gitmiyor ancak dolar dünyadaki gücü nedeni ile yükselişini sürdürüyor. 

12 Eylül Dolar Kuru Ne Kadar?

12 Eylül tarihli dolar kuru alış 6,4150 lira ve dolar kuru satış 6,4750 lira üzerinden işlem görmeyi sürdürüyor. Dolar kuru yeniden toplanmaya geçerken dünyanın doların gücünü kırması için mutlaka alternatif bir para birimi kullanmak konusunda anlaşmaları gerekiyor gibi görünüyor. 

Kamupersoneli.net – Ankara