Ekonomi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna'dan Ekmeğe, Suya ve Ulaşıma Zam İddiaları Hakkında Açıklama

Bir haber kanalında canlı yayına katılan Anakara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna çeşitli konularda önemli açıklamalarda bulundu. Mustafa Tuna açıklamalarında ekmeğe, suya ve ulaşıma zam yapılacağına ilişkin iddialar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ZAM YAPILMAYACAK

Konu hakkında kamuoyunda ulaşım başta olmak üzere su ve ekmeğe zam yapılacak tartışmaları ile ilgili olarak Mustafa Tuna açıklamalarında ekmeğe zam yapılmayacağını ifade etti. Mustafa Tuna açıklamalarının devamında 250 gram Halk Ekmeğin 70 kuruş olduğunu ifade ederek gidebildiği kadar bu şekilde gideceğini ifade etti. 

Bunun yanı sıra Mustafa Tuna açıklamalarının devamında suya da yıl sonuna kadar zam yapılmayacağını vurguladı. Tüm bunların yanı sıra Anakara Belediye Başkanı Mustafa Tuna ulaşıma da zam yapılmayacağını vurguladı.

Zam iddiaları hakkında Ankara Belediye Başkanı Mustafa Tuna açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Ekmeğe zam yapmıyoruz. 250 gram Halk Ekmek 70 kuruş. Gidebildiği kadar gideceğiz, dayanabildiğimiz kadar. Zaten sübvanse ediyoruz. Ekmeğe zam yapmıyoruz, yapmayacağız da. Suya da yıl sonuna kadar zam yapmayacağımıza dair sözümüz var. Özellikle mandıralarda, taşra ilçelerde suya indirim yaptık ki orada hayat devam etsin, göç olmasın. Tarım ve hayvancılığın desteklenmesi gerekiyor. Ufak da olsa su indirimiyle bir katkımız olsun istedik. Ulaşıma da zam yapmıyoruz.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA