Ekonomi

Ankara'da Toplu Taşıma Ücretlerine İndirim Yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankaralılara yeni bir müjde daha verdi. Mustafa Tuna, Ankara’da 24 saat kesintisiz ulaşım hizmetinin ardından, şimdi de metro ve otobüslerde zam yapılmayacağı haberini verdi.

Ulaşım Kartlarında İndirim

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna yapmış olduğu açıklamasında, 2018 yılında otobüs ve metrolarda zam olmayacağını belirterek, tek binişlik ulaşım kartlarının fiyatının da 4 TL’den 3 TL’ye düşürüldüğünü açıkladı.

Harcamalar Sınırlandırılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın yapmış olduğu son açıklamada, ulaşımın çok önemli olduğunu belirterek, okula ve işe gidildiğini ifade etti. Mustafa Tuna, otobüs ve metro kartlarına yapılan zammın sosyal bir konu olduğunu belirterek, diğer harcamalardan sınırlama yaparak ulaşım konusunda vatandaşın rahatlatmak istenildiğini kaydetti.

Zam Yapılmayacak

Tuna yapmış olduğu açıklamasında, sabaha kadar ulaşım hizmetinin vatandaşı memnun ettiğini belirterek, gelecek yıl ulaşımda herhangi bir zam uygulanmayacağı müjdesini verdi.

Söz konusu alınan karar ile tek binişlik kartların da 4 TL’den 3 TL’ye düşürüldüğünü belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, misafirlerin ve turistlerin Ankara’da aha rahat etmesi için indirim yapıldığını belirterek, EGO’nun, 2018 yılında zam yapmayacağını belirterek, metro ve otobüslerde zam yapılmayacağını kaydetti.

Diğer İllerde de İndirim Olacak Mı?

Mustafa Tuna’nın yapmış olduğu açıklamasının ardından gözler diğer şehirlere çevrildi. İstanbul’da 15 milyon insan yaşamını sürdürüyor. 30 Haziran tarihinde ulaşıma yapılan zamla tek geçişlik biletler 5 TL’ye satılırken, İstanbulkart ilk biniş ücretleri tam 2.60, öğrenci 1.25, indirimli 1.85 şeklinde uygulanmaya devam ediyor.

Bunun ardından gözler Türkiye’nin diğer illerine çevrildi. Ulaşım indirimi diğer illerde de yapılacak mı merakla bekleniyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. melih gökçek toplu ulaşımda halkın kanını yıllarca halk otobüscüye dolmuşcuya emdirdi