Ekonomi

Ankara'da toplu taşımaya zam geldi! Ankara'da otobüs, minibüs, metro, Ankaray, tam ve öğrenci fiyatları…

Ankara’da son dakika zam haberi... Ankara’da toplu taşım araçlarına zam yapıldı. Yeni düzenlemeye göre: Tam biniş 2.50 TL’den 3.25 TL’ye, indirimli biniş ise aynı kaldı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu, önceki gün toplanarak Şehir İçi Yolcu Taşıma Ücret Tarifesi’ni görüştü. Toplantıda Başkent’teki toplu taşıma ücretleri yeniden belirlendi. 2017’den bu yana artış yapılmadığına dikkat çekilen kararda, zamma gerekçe olarak maliyet ve girdi bedelleri gösterildi. Özel halk otobüsleri (ÖHO) ise zam miktarını yeterli bulmadıklarını açıkladı.

TAM BİNİŞLER 3.25 TL OLDU

UKOME’de alınan karar doğrultusunda 2 Eylül Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere Ankarakart ile yapılan tam binişler 2.50 TL’den 3.25 TL’ye yükseltildi. 1.75 TL olan indirimli biniş ücreti ise değişmedi. Tek binişlik kullan at kart ve kredi kartı ile biniş ücretleri ise 3 TL’den 4 TL’ye çıkarıldı.

Ankara'da toplu taşımaya zam geldi! Ankara'da otobüs, minibüs, metro, Ankaray, tam ve öğrenci fiyatları...

1 TL’LİK AKTARMA ARTIK 1.60 TL

Yeni tarifede aktarma ücretleri de zamlandı. Daha önce 1 TL olan tam aktarma ücreti 1.60 TL’ye, indirimli aktarma ücreti ise 25 kuruştan 75 kuruşa çıkarıldı. Aktarma sistemi Ankarakart’a geçen özel halk otobüslerinde de (ÖHO) uygulanacak. Zamlı yeni tarife, 2 Eylül Pazartesi gününden itibaren EGO’ya ait otobüs, metro, Ankaray, teleferik ile Başkentray ve Ankara’daki tüm özel halk otobüslerinde (ÖHO) geçerli olacak.

MİNİBÜSTE UZUN MESAFE 4 TL

Şehir içi hizmet veren minibüs dolmuş yolcu ücretleri de arttı. Oda tarafından 3 TL olarak uygulanan kısa mesafe minibüs ücreti 3.50 TL, 3.50 TL olan uzun mesafe minibüs ücreti ise 4 TL olarak belirlendi. Çevre ilçe sınırlarında hizmet veren minibüslerin tam yolcu ücreti 3 TL, indirimli yolcu ücreti ise 2 TL olarak belirlendi.

ÖĞRENCİYE ABONMANKART

EGO Genel Müdürlüğü, öğrenciler için de Abonmankart uygulaması yapacak. Uygulama kapsamında 200 binişlik aylık öğrenci Abonmankart’ın 60 TL ücreti olacak. Sadece EGO’ya ait otobüs, metro ve teleferikte kullanılacak olan Abonmankart’ta aktarma olmayacak. Uygulama EGO’nun uygun göreceği tarihte başlayacak.

İLÇELER DE ARTTI

Öte yandan Ankara’nın çevre ilçelerinin ulaşım ücretlerine de zam yapıldı. Kent merkezinden ilçelere ulaşımda uygulanacak yeni zamlı tarifeler şöyle:

Kalecik-Ankara: 9.25 TL

Balâ-Ankara: 9.50 TL

Ayaş-Ankara: 7.25 TL

Kahramankazan-Ankara: 5.25 TL

Elmadağ-Ankara: 4.75 TL

Çubuk-Ankara: 4.50 TL

Akyurt-Ankara: 4.25 TL

Hasanoğlan-Ankara: 4.25 TL

Lalahan-Ankara: 4.25 TL

Kızılcahamam-Ankara (EGO): 9.25 TL

Kızılcahamam-Ankara (Özel): 11.75 TL

Ankara-Nallıhan: 26 TL

Ankara-Polatlı: 13 TL

Ankara-Haymana: 13 TL

Ankara-Çamlıdere: 15.75 TL

Ankara-Güdül: 15.75 TL

Ankara-Beypazarı: 15.75 TL

Ankara-Evren: 26 TL

AHOK: ZAM YETERSİZ SEFERLERİ YAVAŞLATACAĞIZ

Maliyet giderlerinin arttığına dikkat çeken ve daha önce de zam talebi için toplu basın açıklaması yapan Ankara Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi (AHOK) Başkanı Kurtuluş Kara, UKOME tarafından belirlenen zam miktarını kabul etmediklerini ve seferlerde yavaşlatma uygulaması yapacaklarını belirtti. İndirimli bilet fiyatının 3 TL, tam bilet fiyatının 4 TL olarak belirlenmesini talep ettiklerini belirten Kara özetle şunları söyledi: “Tüm taleplerimize rağmen, indirimli bilet fiyatında değişiklik yapılmadı. Tüm ekonomik veriler göz ardı edilerek, tam bilet fiyatı 3.25 TL olarak belirlendi. Türkiye’de hiçbir Büyükşehir’de uygulanmayan aktarma uygulamasına devam edildi ve bilet ücretlerinin en az yarısı kadar olması gereken aktarma ücretleri, indirimli bilet için 0.75 TL, tam bilet için 1.60 TL olarak belirlendi.

‘İNDİRİMLİ 3, TAM BİNİŞ 4 TL OLSUN’

Metro, teleferik ve Ankaray’da geçerli olan ve bu güzergahlarda kullanım alışkanlığı oluşturmak için belirli bir süre için uygulanması kararlaştırılan, ücretsiz aktarma (istisna hat) uygulamasına devam edilme kararı alındı. Ankara toplu taşıma paydaşları içinde bulunan esnafımızın önerileri ve beklentileri dikkate alınmadan yapılan fiyat ayarlamalarını kabul etmemiz mümkün değil. Yapılan fiyat artışları yetersizdir. Bilet fiyatlarının ekonomik şartlara göre belirlenmesini temenni etmekteyiz. Tam bilet ücretinin 4 TL, indirimli bilet ücretinin 3 TL, aktarma ücretlerinin bilet ücretlerinin yarısı kadar uygulanması ve ücretsiz aktarma (istisna hat) uygulamasının iptal edilmesi konularının değerlendirilerek ekonomik şartlara uygun karar alınmasını istiyoruz. Geçecek süre içinde otobüs seferlerinde yavaşlatma uygulaması yaparak sessiz hak arayışımıza devam edeceğiz.”

Bir Yorum

  1. Bizler yemeye ekmek bulamıyor devlet zam uztune zam yapıyor sizde yapin biz aliskinizzamlara sizde yapin

  2. Vatandaşi soyan soyana insanlar artık evlerinde demi çıkmasın ayıp ya bir seferinde 75 kuruş zam nedir. Her seferinde arabaları tıklım tıklım doldurun sonra kazanmıyoruz deyin. Madem öyle zam yapıldı herkesi oturarak götürüp getirin. Yeminle hepinize yazıklar olsun bir daha seçimlerde oy kullanırsam

  3. Yasliara bedva ogrenciler 75 kurus yazik kardesim bu millete aktarma 1.60 vAllahi cok biraz makul zam yapin atmis yas kaldir zam tapma bizim paralarimiz bedavacilara gidiyor

  4. Daha yeni geldin bu ne zammı..bir yerlere paramı lazım oldu.. Yavaş yavaş itele bakalim.. seçim den önce atıp tutuyorum..koltuk tatlı geldi..

  5. Sayın Cahil Arkadaşlar Ankaradaki Olan Zamları Mansur Başkan Yapmıyor Başındakilerinin Emri

  6. 60 yas ucretli olsun bu ne ya zaten tiklim tikis gidiyoruz Ego ve Ozel Otobus soforleri cok saygisiz sanki hizmet jalitrsi on numara bide zam yapiyorlar.
    Kardes8m oturarak gideyim ben raziyim o paraya oturmayi birak ayakta kucak kucaga gidiyoruz

  7. 60 yas ucretli olsun bu ne ya zaten tiklim tikis gidiyoruz Ego ve Ozel Otobus soforleri cok saygisiz sanki hizmet jalitrsi on numara bide zam yapiyorlar.
    Kardes8m oturarak gideyim ben raziyim o paraya oturmayi birak ayakta kucak kucaga gidiyoruz.

    Mansur YAVAS bu sorunu cozmezisen gelecek secimde sanada oy yok

  8. Mansur Baskan Yapti Yapacagini Zaten baska Bir Olay Beklemekte Yanlis Olurdu ve ilk Zammini Yaparak Baskanliga baslamis Oldu Hayirli Olsun

  9. Asgari ücretliye özelde çalışanlara zam yapıp bir de siz vuracağınıza ücretsiz binen ve daha yüksek maaş alanlardan ücret alın çıkıyorsa bu olmadı mansur başkan

  10. Söylenecek birşey yok bu ülkede nerdeyse yaşam hakkımızı elimizden almaya çalışacaksınız yazıklar olsun.

  11. Maliyet artiyorsa kardeşim fiyat da artar bu normal fakat işin kilit noktasi ise yine ustuste gidecek olmamiz. Otobusler, ferah degil ve klimadan bihaber. Yolcular ustuste binip canimiz cikana kadar inecegimiz yere sapasaglam varmak icin ugrasiyoruz. Doymadiniz mi bir otobuse 500 kisi almaktan? Igrencsiniz. Bari araba fiyatlari bu haldeyken yapmayin. Belediye baskanlarinin da sucu yok. Bu cok ciddi bir konu. Nemis sefer yavaslatacakmis, ya siz kimsiniz de degeeli oldunuz? Sanki vip arac!

  12. Kayseriyide yaz Kent ekmeğe % 33.4 Ulaşıma % 14 zam sefilleri oynayan emekliyede % 5.01 zam bunlarıda yaz lütfen. saygılarımla

  13. 65 yaş ücretsizi kaldırın, Bu yaşlılara ücretsiz verilen toplu taşıma hizmeti onların luzumsuz yere keyfe keder gezmelerine sebep oluyor ve bu yüzden toplu taşım araçları onlar tarafından dolduruyor ve neticede parası ile binen öğrenciler çocuklar ve diğer yetişkinler yer bulmakta çok zorlanıyor böylelikle en az % 80 avare yapılan yolculugunda önüne geçilmiş olur .Saygılarımla

  14. Ne kebap hayat sizlerin ki "aydınlanmış" arkadaş. Zamlardan prim yapıp halk için geliyoruz sloganıyla geleceksiniz, sonra bakacaksınız ki işin rengi öyle değil paşa paşa zam yapacaksınız, sonra da siz yapınca gayet işin adı "biz değil baştakiler" diyerek kendinizi çok güzel kandırıp diğerlerine utanmadan cahil diyeceksiniz. MaşAllahı nız var aydınlığınız göz kamaştırıyor.

  15. yapın yapabildiğiniz kadar zam yapın, para saçıyor zaten bu millet oturduğumuz yerden para basıyoruz ya yapmazsanız ayıp edersiniz. Ülke de neye el atsan ateş pahası bitsin artık bu işkence halka ne yaşatıyorsanız Allah binkatını sorumlusu olan herkese yaşatsın inşAllah

  16. Herşey guzel olacak dediler bumudur guzellik?

  17. Tam biniş 4 tl olsun demişler, yoo 5 tl olsaydı, 4 tl az gelir , zaten milletin gelen
    zamlardan belini doğrultamıyor, hele asgari ücretli ya da işsizler napsın, resmen
    zulüm bu ..

  18. Yok 10lira olsun asgari ücretli size çalışsın. Zaten parayı harciyacak yer bulamıyor.

  19. Yok 10lira olsun asgari ücretli size çalışsın. Zaten parayı harciyacak yer bulamıyor.

  20. Yüksek ücret alan ve bedava geçen kamu çalışanları da ücret ödemeli bence
    Öte yandan özel halk otobüslerine iyi oldu hiç bilet vermiyorlardı. Vergi kaçırmaktı bu. Şimdi daha adil bir sistem olacak. Aktarma olayı da iyi oldu. Metrodan ya da ego dan özele geçince ekstra bir yol parası veriyordum şimdi en azından o yönden bir düzenleme oldu.
    Bu kış son zamlarla beraber çok zorlu geçecek. Son on yılın en zor kışı bekliyor bizi.
    Devlet bizi var etmek için varken, biz devleti var etmek için varız gibi oldu. Yönetende yönetilende içinde bulunduğu durumdan memnun değil. Bu da devrim şartlarını uygun hale getiriyor. Herkese dokunacak şimdi ve örgütlü olan güç kazanacak. Halk örgütlenmelidir hakkı olanı almak için.
    10.kattan aşağı doğru düşen adamın dediği gibi Şimdilik her şey yolunda.

  21. Hani bedava olacaktı sjsnxjdjdjjxnejsndjwjs hic sasirmadim ekrem beyde tatilden dönerse zahmet olmazsa orayada bir zam gelir :)

  22. Siz vatandaşın kursağına gireceği bir lokmanın hesabını yapan yöneticiler Bu dünyanın önür tarafida var Allah iki yakanızı bir araya getirmesin tüp adil olmayan yöneticilerin .

  23. Yazıklar olsun sizin gibi yöneticilere öncekilerinizde bir sizde hayatınız yalan millete geçinmek için insanca bir ücret odeyeceginize nasıl milletin cebinden soyarız diyorsunuz mansur başkan gelmeden atıp tutuyordu dolmuşçular otobüsçüler kar etmiyorsa satsınlar ozaman fiyatlarını düşürsünler biz alalım doymaz aç gözlü dür dolmuşçular kar yoksa sat uygun fiyata yemez bundan sonra ne mansur ne akp Allah hepinizi bildiği gibi yapsın otobüs ve dolmuşcularda aç gözlülükten vaz geçsinler artık

  24. Yazıklar olsun sizin gibi yöneticilere öncekilerinizde bir sizde hayatınız yalan millete geçinmek için insanca bir ücret odeyeceginize nasıl milletin cebinden soyarız diyorsunuz mansur başkan gelmeden atıp tutuyordu dolmuşçular otobüsçüler kar etmiyorsa satsınlar ozaman fiyatlarını düşürsünler biz alalım doymaz aç gözlü dür dolmuşçular kar yoksa sat uygun fiyata yemez bundan sonra ne mansur ne akp Allah hepinizi bildiği gibi yapsın otobüs ve dolmuşcularda aç gözlülükten vaz geçsinler artık

  25. Dolmuşlara zam yapıldı ise emniyette görevini yapsın ayakta yolcu aldırmasın keçiören iştim hattına bakın kapı açılınca millet yere düşüyor dolmuşçular utanmadan kızarmadan yalan söyleyerek zarar ediyoruz diyorlar utanmazlar emniyet sıkı denetim yapsın dolmuşlar tıkabasa giderken polisler kafalarını çevirip görmezden geliyorlar insaf ozaman bizde halk olarak rahat gitmek ve dolmuşçular ceza yazılsın istiyoruz
    trafik polisleri hiç kontrol etmiyor arabalarından çıkmasınlar vatandaşın hakkını kim koruyacak

  26. Bazı yorumcular yaşlılar gezmesin hiç bir yere gitmesin evde otursunlar diyor.Unutmasınlar ki bir gün onlarda yaşlı olacaklar.

  27. Yapılan Elektrik ve Doğalgaz zamlarını belediyeler yapmıyor yapılan zamlar neticesinde böyle bir artış mecbur kalmış zaten 3 yıldır toplu taşımadan zarar eden bir sistem var. Eleştriye pireden değilde deveden başlamanız daha yerinde olur.

  28. Herkes Emekliyi göz önüne alıyor. Halbuki çok iyi bir uygulama. Herkes de yaşlanacak. Sonra emekli için extra Seferde düzenlenmiyor. Birde; Arabası olan emekliler var. Bu uygulama ile Otobüsü tercih edince Binlerce Litre devletimiz yakıt İthal etmiyor. Emekliler lütfen İş saatları dışında seyahat edin.

  29. Hatlardan belediye otobüslerini çekip özel halk otobuslerine terketmenin ne tür stratejik hatalara yol açabileceğini görmek için ilk viraj yarın birgün tüm ulaşımı felçedip istedikleri tacizi koparabileceklerinin ilk sinyali bunlar. Ulaşım 4 TL olursa adamın iki çocuğu okula gitse bir de kendisi 3×4=12×2=24×26=624 TL demeli ki ulaşımda kamu hizmeti şart.

  30. yaşlı yolcularımız için saat uygulaması ve en azından 1 tl sembolik bir fiyat getirilirse daha iyi olur

  31. toplu taşıma araçlarının 1 km de sadece yakıt masrafı 4 tl civarında diger gider ve vergileride eklerseniz 7 tl masrafı var .yolcuların en az yarısı ücretsiz ve aktarma yolcusu bir kısmıda ögrenci olunca büyük kar payı düşüncesi ile bu işe girenlerde zarar etmiyor ama bu yatırıma bu kazanç haayal kırıklığı

  32. Mansur baskan sen kaldiydin sende goz diktin garibanin cebindeki uc kurusa sen su parktan yolda vazgec bizim o yaptigin kaldirimda asvaltta kulanacak aracimiz yok bi otobus vardi onada binmeye yuruyek artik ayip be rahat yuzu gorsun su millet artik herseye zama ama ne icin bu zam ne bitti bu ulkede ne eksildi toprakmi yok ekmekmi yok yeter be

  33. ohh olsunnn dahada zam yapılsınn 3,4 tele neki 10 tl yapın bi geçişi
    kimse demesin şimdi çok pahalı . bir yeni modeli . çıkıyo herkes alıyo hemen lokantalar tıklım tıklım kahveler kafeler tıklım tıklım nankör millet ondn sonrada açız oluyoruz bir şükür yok bir hamd olsun yok yapın abi herşeye 10 tl zam olsa hakkedıyor bu millet bu gün renault bir megan yaptı 100 bin tl degerınde şahin kartal gibi doldu hertaraf meganla nankör insanoglu

  34. Allah sizleri nasıl biliyoarsa öyle yapsın adi herifler sizi donumuza kadar aldınız lan yeter artık kaldırın bekçileri boktan yere para dağıtıyosunuz

  35. Soyunnn bakalimmm,gunnn geldiginnde oyy dilenirrsinizzz…devlet almaya gelincee her turluu vatandasdan söke söke aliyorr…vatandastaa aglasada acta kalsaaa kimseninn umrunda olmuyorrr..kulalakklarr kapatiliyorrr….aynii hasssasiyetiii asgariii ucterete ve ve emekkliii maaslarinaaa bekliyoruzzzz…..kimsee lutfennn gormemezlikktennnn gelmesinnnn bu sorunlari….

  36. Soyunnn bakalimmm,gunnn geldiginnde oyy dilenirrsinizzz…devlet almaya gelincee her turluu vatandasdan söke söke aliyorr…vatandastaa aglasada acta kalsaaa kimseninn umrunda olmuyorrr..kulalakklarr kapatiliyorrr….aynii hasssasiyetiii asgariii ucterete ve ve emekkliii maaslarinaaa bekliyoruzzzz…..kimsee lutfennn gormemezlikktennnn gelmesinnnn bu sorunlari….

  37. Soyunnn bakalimmm,gunnn geldiginnde oyy dilenirrsinizzz…devlet almaya gelincee her turluu vatandasdan söke söke aliyorr…vatandastaa aglasada acta kalsaaa kimseninn umrunda olmuyorrr..kulalakklarr kapatiliyorrr….aynii hasssasiyetiii asgariii ucterete ve ve emekkliii maaslarinaaa bekliyoruzzzz…..kimsee lutfennn gormemezlikktennnn gelmesinnnn bu sorunlari….