Ekonomi

Anneler Devletten Almayı Unuttuğunuz Ödemeleriniz Olabilir

Devlet çalışan çalışmayan, engelli, mağdur ve yaşlı vatandaşlara çeşitli durumlarda maddi desteklerde bulunuyor. 

Kamupersoneli.net olarak devlet tarafından vatandaşlara yapılan bu ödemeleri belirli aralıklar siz ziyaretçilerimize hatırlatıyoruz.

Öyle ki yapılan bir araştırmada devlet tarafından vatandaşlara yapılan bu ödemeler çoğu zaman vatandaşlarca alınmadığı ortaya çıktı. Vatandaşlar tarafından devlet kurumlarından alınmayan bu paraların miktarı ise milyonlar olarak ifade ediliyor. 

DEVLET ANNELERE DESTEK OLUYOR

Devletin vatandaşlara yapmış olduğu bu desteklerden bazıları da annelere yapılıyor. Devlet çalışan veya çalışmayan annelere farklı alanlarda bazı ödemelerde bulunuyor. 

Bu haberimizde siz okuyucularımıza devletin annelere yapmakta olduğu bu destekleri aktarıyoruz. Devlet tarafından yapılan destekler, bu desteklere başvuru şartları ve diğer detaylar şöyle,

Doğum Parası; Devlet alınan bir karar doğrultusunda 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğmuş her bir çocuk anneye çocuk sayısı ile orantılı olarak doğum yardımında bulunuyor. Devlet tarafından yapılan bu destek ile annelere bir miktarda olsa maddi destek sağlanması amaçlanıyor. Yapılan bu doğum parası ödemesinde ise hiçbir koşul bulunmuyor. 

Bu ödeme Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla yapılırken kuruma başvuruda bulunmak yeterli oluyor. 

Yapılan bu ödeme de annelere ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için ise 400 TL ödeme yapılırken çocuk sayısı 3 veya daha fazla olursa bu rakam 600 TL’ye çıkıyor.

Süt Parası; Devlet çocuk doğurmuş annelere süt parası olarak bilinen emzirme ödeneği yapıyor. Devlet tarafından yapılan bu destek için annelerden yine hiçbir koşul talep edilmiyor. Emzirme ödeneği eğer anne çalışan veya sigortalı ise direk anneye yapılırken eğer anne çalışmıyorsa bu ödeme eşine yapılıyor. 

Devletin emzirme ödeneği adında annelere verdiği bu desteğin miktarı ise 133 TL. 

Çalışan Annelere Destek; Eğer anne adayı herhangi bir işyerinde çalışıyorsa devlet çalışan anne adaylarına da bazı desteklerde bulunuyor. Çalışan bir kadın doğum yaparsa devlet anneye doğum parası ödemesi yapıyor ve bu ödeme annenin brüt maaşına göre belirleniyor. 

Devlet çalışan kadınların hamilelik ve annelik sürelerinde kullandıkları izinlerde de destek oluyor. Çalışan annelere verilen 16 haftalık doğum izni sırasında bu dönemdeki maaşlar patron tarafından değil devlet tarafından ödeniyor. Çalışan annelere yapılan doğum parası ödemesi ise 4424 TL ile 33 bin TL arasında değişiyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA

 

Bir Yorum

  1. Bizim çocuk 4 yaşında ama biz böyle birşey almak almadik şimdi başvuru yapabilirmiyiz.