Ekonomi

Anneler Dikkat! 400 TL Çocuk Bakım Desteği Veriliyor

Son yıllarda istihdam konusuna dair atılan adımlar meyvelerini vermeye başlıyor. Bu çalışmalar kapsamında çok sayıda vatandaş iş sahibi oldu. 

Hükümet bu projelere ek olarak yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu proje kapsamında çalışma hayatına adım atacak kadınlara 400 TL çocuk bakım parası desteği verilecek. Bu destek ile daha çok kadının aktif iş hayatı içinde yer alması amaçlanıyor. 

KADINLARA 400 TL ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ

Kadınlara çocuk bakım desteğini verilmesini öngören proje bir önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından açıklanmış ve detayları açıklanmıştı. Hatta söz konusu uygulama bazı bölgelerde hayata geçirilmiş bazı bölgelerde ise pilot uygulamalar devam ediyor. Peki söz konusu proje ne vaat ediyor? 

Kadınların çalışma hayatı içinde daha çok yer almaları amacıyla hazırlanan projeyle kadınlara iş başı eğitim kurslarına katılmaları halinde çocuk yardımı için 400 TL verilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda belirlenen yaş şartı ise 2 ila 5 yaş arasında çocuğu olan kadınların bu projeden yararlanmaları. Bu proje ile 2 ve 5 yaş arasında çocuğu bulunan kadınlar İşkur tarafından verilen iş başı eğitim kurslarına katılmaları halinde her ay 400 TL çocuk bakımı desteği alacaklar.

Kadınlara 400 TL çocuk bakım parası verilmesi projesi bazı şehirlerde Temmuz ayında uygulamaya girdi. Eğer uygulama ile ilgili detaylı bilgi edinmek ve sizin bulunduğunuz bölgede olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız, İŞKUR Müdürlüklerinden detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA