Ekonomi

Annelere Müjdeli Haber! Kimler 4 Bin 500 TL Devlet Yardımı Alacak?

3 ÇOCUK SAHİBİ ANNE 600 LİRA ALACAK

Çocuk sayısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sık sık dile getirdiği gibi ‘3’ olması durumunda bu yardım 14 Bin lira civarına ulaşabiliyor.  Mecliste kabul edilen torba yasayla birlikte, 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğan çocuklar için devlet desteği geldi. Buna göre söz konusu tarihten sonra doğum yapan annelere ilk çocuk için hiç bir şart gözetmeksizin 300 lira, ikinci çocuk için 400 , üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor.

YURT DIŞINDAKİLERDE FAYDALANACAK

Doğum ödemeleri yurt dışında bulunan Türk vatandaşlarına da yapılacak. Ayrıca 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olan süt parası da bu annelere ödeniyor. Süt parasının miktarı ‘122 Lira’ olarak belirlenmişti. Doğum yapan kadınlara sağlanan haklardan bir tanesi de “Geçici İş Görememezlik Ödeneği”  halk arasında bilinen adıyla rapor parası, rapor parası almak isteyen kişinin çalışmasın aengel hastalık, kaza ya da hamilelik durumlarına sahip olması gerekiyor.

90 GÜN SİGORTA PRİM ÖDEMESİ ŞARTI

 Kadınlara doğumdan önce 8, doğum sonrasında 8 olmak üzere 16 hafta izin veriliyor. Geçici iş görememezlik raporu almak isteyen annelerin bir önceki sene en az 90 günlük sigorta prim ödemesini gerçekleştirmiş olması gerekiyor.  Şartları yerine getiren annelere 4099 TL iş görememezlik ödeneği veriliyor. Ödemeler Ziraat Bankası ve PTT şubelerinden yapılıyor. Tüm ödemeleri alan annelerin aldığı miktar 4 bin 521 liraya ulaşırken, 3 çocuğu olan annenin desteği 14 bin lirayı aşıyor.

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bu sitede yer alan içeriklerin izinsiz ya da kaynak gösterilmeden başka sitelerde yayımlanması hukuken suçtur.

Bir Yorum

  1. Eşimin 4.cocuk oldu.ben ssk liyim ne kadar devlet desteği alabiliriz

  2. eşim cezaevinde olduğu icin çalışmıyorum 1 çocuğum var yararlanamaz miyim ??

  3. benım bır cocugum var 2 yasında 2 .cısı yenı dogacak 4500tl yardım nasıl alabılırım

  4. 5 çocuk büyütüm ne sgk bagkur ?? Eşim çoban nerdesin adalet