Ekonomi

Arabası olanlar dikkat! Artık kendi işinizin patronu olabilirsiniz! Bu işte asgari ücretin 3 katı kadar kazanç var!

Konuyla ilgili açıklama Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol’dan geldi. Önyol, yapmış olduğu açıklamasında, “Bin 500 ila 2 bin kişiye istihdam sağlayacağız” diyerek, projenin başlayacağı tarihi de duyurdu.

YURTİÇİ KARGO İKİ YENİ PROJE GELİŞTİRİYOR

Salgın döneminde vatandaşların ihtiyaçlarının büyük bir kısmını kargolar aracılığıyla gerçekleştiriyor. E-ticaretin son zamanda arttığını belirten Önyol, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Kargoya olan ihtiyaç tüm dünyada arttı. Avrupa, Çin ve Amerika’ya baktığımızda kargo sektörü pandemi sürecinden ciddi anlamda etkilendi. Devletimizin önlemleriyle Türkiye’de bu süreç daha rahat atlatıldı. Kargo hizmetinde bir aksama olmadı. Türkiye’de bu sürecin konut alanlarına yoğunlaşması nedeniyle bireysel hatalara bağlı sıkıntıların yaşandı anlar oldu. Türkiye’yi dünya ile karşılaştırdığınızda kargo sektörü sıkıntısız şekilde hizmetine devam edebildi. Süreç genel olarak böyle olmakla birlikte e-ticarete olan talebin arttığını gördük. Bu sürecin daha da artarak gideceğini öngörüyoruz. İnsanlar artık bu alışkanlıkları edindiler”

BAŞVURULARIN BAŞLAYACAĞI TARİH BELLİ OLDU

Önyol, başvuruların bir ay sonra başlayacağını belirterek, hizmetlerin Eylül ayında başlayacağını ifade etti. Müdür, açıklamasında, “İlk sağlık şartı, onun yanında güvenlik şartı aranacak, yaş şartı olacak ama bazı yerlerde öğrencilere de fırsat vereceğiz. Başvurular bir ay sonra başlayacak. İnternet sitemiz üzerinden başvuru yapılabilecek. Eylül ayı itibariyle hizmetimiz başlayacak. Kadınların başvurmasını bekliyoruz. Onlara da güzel bir istihdam sağlıyor olacağız. Avrupa’da ve Türkiye’nin bazı bölgelerinde kadınlar kargo taşımacılığı yapıyor. Biz kadınların da çok olmasını istiyoruz. Onlardan da ciddi başvuru bekliyoruz” dedi.