Ekonomi

Araç Trafik Sigortalarındaki Yüksek Fiyat Çıkmazı Ne Zaman Son Bulacak?

Trafik sigortalarında yaşanan 7-8 aylık yüksek fiyat politikasından, halen bir çözüm yoluna doğru ilerleme kaydedilebilmiş değil. Araçlarına trafik sigortası yaptırmak isteyen otomobil sahipleri, sigorta şirketlerinin vatandaşlara yansıttığı bu yüksek tutarlardan son derece rahatsızlık duymaktalar. Gerçeğe aykırı olarak ifade edilebilecek düzeyde fiyatların sunulduğu güncel sigorta fiyatlarında, aciliyetli bir çözüm yolunun getirilmesi gerekiyor.

Yakın tarihte konuyla alakalı çalışma başlatılmasına rağmen, halen istenildiği gibi çalışmayan bir sistem de bulunuyor. Sigorta fiyatlarının teklif usulu alınarak, şirketlerin birbirleriyle rekabet etmesini sağlamak amacıyla yapılan bu sistemde, fiyatlar epey yüksek.

Teklif vermeyene ceza vardı, ama ne teklif var; ne de ceza.

Araç sigortası yaptırmak isteyen vatandaşlar, website içerisinde teklif vermemiş sigorta şirketlerinin olduğunu da görmekteler. Bazı işletmeler fiyatları sunmuş olsalar da, sunulan fiyatlarda yüksek tutarların yer alması canları sıkıyor. En az 900 TL’ den başlayan bu sigorta fiyatlarının yakın tarihte nasıl bir surete bürüneceği ise merak konusu.

Sigorta fiyatları normal seyrine dönecek mi?

Araç sigortalarında, fiyatı normal seviyeye çekmek adına çalışmalar halen yürütülüyor. Özellikle tekliflerin alındığı web site üzerinde açık olarak tekliflerin sunulması, bu rekabet ortamının yaratılması içindi. Ancak tüm firmalar, birbirlerinden daha yüksek fiyatlar vermeye devam ediyorlar.

En düşük tutar 900 TL, iken bu durum 5.600 TL’ ye kadar uzanabiliyor. Yakın süreçte de istenen fiyat düzeyine inmesi, vatandaşlarca pek beklenmiyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA