Ekonomi

Artan Gelir, Yoksulluğu Azaltacak Mı ? 

TÜİK yaptığı açıklamada hane halkı kullanılabilir fert geliri 2017’de 12,7 artışla 21 bin 577 liraya çıktığını belirtti. 

Bunun yanı sıra TÜİK en yüksek payın %48,9 ile maaş gelirine ait olduğunu açıkladı ve bunun %19,7’si ile sosyal transfer gelirleri , %19,6’sı ile de müteşebbis gelirleri takip ettiğini belirtti. 

KULANILABİLİR FERT MEYDAN GELİRİ 

TÜİK açıklamalarının devamında ise eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert meydan gelirinin %50’sini dikkate alarak yoksulluk sınırına göre yoksulluk oranı 0,8 puan gerileyerek %13,5 olarak gerçekleştiğini vurguladı. 

Sabah Gazetesinin aktardıklarına göre ayrıca TÜİK tarafından yapılan açıklamada meydan gelirinin 60’ını dikkate alarak belirlenen yoksulluk sınırına göre ise yoksulluk oranı 1.1 puan azalarak %20.1 olduğunu belirtti. 

TEK KİŞİLİK HANE HAKLARI İÇİN DE AÇIKLAMALARDA BULUNDU 

TÜİK’in açıklamalarında tek kişilik hane haklarının yoksulluk oranı göre 0.7 puan düşerek  %8.2, çocuğu olmayan hane halklarının yoksulluk oranı 0.2 puan gerileyerek yüzde 3.8, çocuğu olan hane halklarının yoksulluk oranının ise 0.9 puan düşerek  %17 olarak gerçekleştiğini belirtti. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA