Ekonomi

Asgari Ücret Belirleme Toplantısı Devam Ediyor

Milyonlarca çalışanın 2018 yılında alacakları asgari ücretin belirlenmesi için gerçekleştirilen toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında devam ediyor. Görüşmelerin dördüncü ve son toplantısı olan bu toplantının ardından asgari ücretin geleceği netlik kazanacak. 

ASGARİ ÜCRET BELİRLEME GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlı temsilcileri, işveren temsilcileri ve işçi temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Belirleme Komisyonu’nun bir süredir devam eden asgari ücret görüşmelerinde sona yaklaşıldı. Öğlen saatlerinden sonra başlayan ve bir süredir devam eden görüşmelerde sıkı bir pazarlıkların sürdüğü öğrenilirken, 2018 yılı asgari ücretine ilişkin açıklamanın kısa süre içinde yapılması bekleniyor. 

İşçi temsilci olan Türk İş daha önceki açıklamalarında 2018 yılında asgari ücretin net bin 893 lira olmasını talep etmişti. İşveren temsilcisi olan TİSK ise Türk İş tarafıdnan önerilen bu tutarın yüksek olduğunu ifade etmiş ancak bir rakam belirtmemişti. TÜRK-İŞ, TİSK ve Çalışma Bakanlığının birlikte belirleyeceği asgari ücret tutarının ne kadar olacağı merakla bekleniyor.

Kamupersoneli.net – ANKARA