Ekonomi

Asgari Ücret Düşecek Mi? Sorusuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Cevap Verdi

 Asgari Ücret Düşecek Mi? Bakan Yanıtladı  .


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu bugün katıldığı sergide çok önemli açıklamalarda bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı , uzun zamandır asgari ücretli çalışanı tedirgin eden vergi dilimi konusunda maliye bakanlığı ile görüşmelerin başlayacağını dile getirdi. Asgari ücretli çalışanların maaşlarının 1300 TL’nin altına düşmemesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı ağustos ayında toplanacak. Söz konusu toplantıda asgari ücretlinin maaşında kesinti yapılmaması için neler yapılabileceği masaya yatırılacak.

Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi mesai yapan bir çok asgari ücretlinin vergi dilimine girmesi söz konusu ve bu durum sonrasında maaşlarında değişen miktarlarda kesintilerin meydana gelebileceği biliniyor. Maliye Bakanı daha önceki açıklamalarında toplumun sadece bir kesimi için herhangi bir düzenleme yapılmasının mümkün olmadığını dile getirmişti. 

Kamudan haberlerden, gündem haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net’i takip edebilirsiniz. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olma fırsatına sahipsiniz. Kamupersoneli.net2i sosyal medyadan takip etmek için sayfanın sağ üst köşesinde bulunan yönlendirmeleri takip edin.

Bir Yorum

  1. tüm çalışanlar için düzenleme yapılmalı.yüzde 3 temmuz zammı yüzde 5 vergi kesintisi yani. eksi zam…Zavallı çalışandan kesilenler sarayın masraflarına gidiyor….Sarayın masraflarını artık taşıyamaz olduk…eden yahuuuuu