Ekonomi

Asgari Ücret En Düşük Memur Maaşı Tutarına Yükseltilsin Önerisi

Asgari ücret belirleme toplantılarına artık kısa bir süre kaldı. Bu kapsamda hükümet, işveren yetkileri ve işçi yetkilileri gerçekleştirilecekleri görüşmeler sonrasında 2019 yılı için asgari ücreti belirleyecekler. 

BU görüşmeler öncesinde ise işçi sendikaları yaşanan ekonomik gelişmelere bağlı olarak taleplerini dile getiriyorlar. Bu kapsamda yapılan son açıklama ise asgari ücretin 2019 yılı için en düşük memur maaşına yükseltilmesi konusunda. İşte detaylar

ASGARİ ÜCRET İÇİN YENİ ÖNERİ

EKonomide yaşanan gelişmeler ve alım gücünün azalması sonrası işçi sendikaları asgari ücretle çalışan vatandaşların sorunlarını dile getirmeye başlandı. Bu kapsamda asgari ücret için önemli görüşler aktaran sendikalar genel olarak 2 Bin TL üzerinde duruyorlar. 

Bu kapsamda gelen son gelişme ise Gıda İş Sendikasından. Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan ekonomi konusunda yapmış olduğu açıklamasında asgari ücret konusuna değindi. Asgari ücretin makul bir seviyeye çıkarılmasının zorunluğu olduğunu ifade eden Gıda İş Başkanı Aslan muhalefet partilerine de çağrıda bulundu. İşçilerin oyunu alan partilerin, işçilere sahip çıkması gerektiğini söyleyen Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, asgari ücretin en düşük memur maaşı tutarına yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. 

“Son dönemde yaşanan kur artışları, enflasyon, TL’de yaşanan devalüasyon ve iğneden ipliğe her alanda uygulanan zamlar karşısında eriyen asgari ücret acilen net iki bin liraya çıkarılmalı ve kayıplar giderilmelidir. Yapılacak artış en düşük memur maaşının altında kalmamalı. İnsan onuruna yaraşır bir ücret ve çalışma koşulları sağlanmalı.”

Kamupersoneli.net – ANKARA