Ekonomi

Asgari ücret hesabı Meclis'i karıştırdı! TBMM tutanaklarına geçti

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ‘na asgari ücret açıklamaları damga vurdu.  AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in herkesi şaşırtan asgari ücret ile yumurta hesabı komisyon tutanaklarına da geçti.

YUMURTA İLE ASGARİ ÜCRET HESABI YAPILDI

“2002 yılında kaç tane yumurta alıyormuş?” diye soran AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “1707 tane” demesinin ardından CHP ‘li Lale Karabıyık  “Sadece yumurta mı yiyecek?” ifadeleri ile tepki gösterdi. 

Asgari ücret hesabı Meclis'i karıştırdı! TBMM tutanaklarına geçti

AYDEMİR’DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Ayrıca Aydemir, “Şimdi kaç tane yumurta alıyor? 4.375 tane. Dana etine gelelim, ne kadar dana eti alıyormuş? Dana etini söyleyelim, 23 kilo. Şimdi ne kadar alıyor? Işte bütçe bu. Aileler bütçelerini yaparken neye göre yaparlar? Geçimlerine bakarlar, değil mi arkadaşlar? Gelelim, mazota. Hadi, siz sormadan ben mazotu söyleyeyim. Ne kadar mazot alıyormuş 2002 yılında? 146 litre. Şimdi ne kadar? 320 litre, elektriği, doğal gazı onları geçiyorum. Evet, değerli arkadaşlar, şimdi yoksulluğa geliyor. Doğal gazı söylüyorum, yazın, 583 metreküp doğal gaz alıyordu, şimdi 1.108 metreküp doğal gaz alıyor, size veririm onları. Değerli arkadaşlar, şimdi yoksulluk dedi arkadaşlarımız, yoksulluğa gelelim. Mutlak yoksulluk oranları içinde en güncel TUİK verilerine göre 2015 yılına göre. 2002 yılında günlük 2.15 doların altında yaşayan nüfusun yüzde oranı Tmüş değerli arkadaşlar, şu anda 2,15 oranında yaşayan kimse yok. Günlük 4,3 doların altında yaşayan nüfus 2002’ye göre yüzde 30,3’ken şimdi değerli arkadaşlar, 1,58. Gini katsayına göre baktığımızda değerli arkadaşlar, 2002 yılında 0.44 olan Gini katsayısı bugün 0,40 seviyesine gelmiştir. Evet, değerli arkadaşlar, şimdi bütçemizde biz her zaman şunu ifade ettik: ‘Bizim öncelıklerimiz eğitim, sağlık, adalet, güvenlik biz bunlardan asla vazgeçmeyeceğiz ve şaşmayacağız.” dedik.” ifadelerini kullandı. 

Asgari ücret hesabı Meclis'i karıştırdı! TBMM tutanaklarına geçti

Asgari ücret hesabı Meclis'i karıştırdı! TBMM tutanaklarına geçti